Teething

HUR kan jag ha glömt att skriva om detta? :O Haha :)Oscar har varit väldigt sen med tänder, och hade inte en enda tand när han fyllde ett år! Men NU, för lite mer än två veckor sedan, så kikade den första OCH andra tanden fram :) Dock båda på ÖVERsidan, å inte på nedersidan som dom annars får först, haha :) Men nu för någon dag sen sprack även dom två på nedersidan igenom :D Dom syns inte så bra än, men hörs om man "knackar" lite med en sked :)Å eftersom dom två uppe kom först så kommer han väll se ut som en liten kanin en stund senare tills dom där nere kommit fram mer :P haha :) ♥ Har även lyckats se att det åtminstone är en till där uppe som också är på väg :)

Vikt och kropp

Minns inte hur mycket jag har skrivit om detta, eller om jag ens skrivit nåt om det efter graviditeten?

Hur som helst. Totalt gick jag upp 16-17kg under graviditeten, och gick snabbt ner iaf 10kg efter.
2-3 veckor efter vägde jag mig första gången (tror jag?), och hade då gått ner strax över 10kg. Troligtvis pga amningen, man går tydligen ner fort i vikt efter en graviditet av det, vad jag har hört. :)

Vi har dock ingen våg, så jag har passat på ibland när vi varit hos mina föräldrar. Så jag har inte vägt mig så många gånger, kanske 5 gånger sedan Oscar föddes i november 2012.

Aja, jag är ju VERKLIGEN INGEN person som tränar eller motionerar, haha!! Så jag har allvarligt talat inte gjort NÅT FÖR att gå ner i vikt eller få kroppen mer i "form", som innan graviditeten. Jag har bara levt på som vanligt med mat och mina promenader ibland då jag som sagt inte har något körkort, men då i vanlig normal takt (enligt mig själv då), inte speciellt hurtiga promenader iaf haha ;)


Här hade jag gått ner 14-15kg.
1/6 2013 knäppte jag detta kort, alltså strax över 7månader efter förlossningen.


Å detta kort knäppte jag i tisdags. Jag väger alltså nu, 1år och lite mer än två månader efter förlossningen, mindre än innan graviditeten. :/

Dock vägde jag ännu mindre för någon månad sedan (42,4 har jag för mig) men det knäppte jag inget kort på. Å har sedan lyckats gått upp LITE igen då iaf men jag skulle vilja gå upp mer, så att jag åtminstone får den vikten jag hade innan graviditeten.
Vet inte HUR bara :/ För, även fast jag väger MINDRE nu så har jag ändå "lite mage" kvar liksom. Jag förstår inte riktigt vart dom där kilona har "försvunnit"? :/ jag känner mig inte smalare än förut och jag kan ju ha alla kläder jag haft innan och tycker att dom sitter likadant ungefär (typ jeans och sånt liksom)

Vad tror ni? Är det någon typ av träning som gäller liksom? Om jag ska få någon "ordning" på kroppen? :/
Typ bli av med "magen", kanske bli lite "fastare" och sen kanske få lite muskler och då gå upp i vikt av de då eller?
Eller hur funkar det liksom? :/
Kommentera GÄRNA och dela med er av tips, trix, erfarenheter och/eller vad ni tror :))

Tjat, tjat

Jag vet att det har blivit mycket om inskolning och dagiset, men de får ni allt stå ut med nu om ni vill läsa MIN blogg ;)

Detta är ju någonting som är stort för mig!
För varje dag som går är det som att något nytt händer och man blir påmind om hur fruktansvärt fort tiden egentligen går, och att min lilla bebis inte alls är någon liten bebis längre.
Självklart är det jättekul att se honom växa och utvecklas och bli stor också, de känns som att det går lite för fort bara ;) Man undrar som sagt vart tiden tar vägen!

Hur som helst, det hade gått JÄTTEBRA idag sa dom, nästan över förväntan verkade det lite som på fröknarna, vilket jag tycker känns OTROLIGT bra och skönt! :)
Han hade knappt varit ledsen någonting, han hade ätit bra (trots att det var fiskpudding idag, han är inte NÅ för fisk annars), å han hade sovit middag i 1,5timme.

Sen när JAG kom så tittade han bara upp på mig, sken upp som en sol, å sen fortsatte han leka (!??) Haha! Vilket självklart OCKSÅ är jättebra, det tyder ju bara på att han har roligt och trivs där. Men det kändes ju lite som "Hallåå?? MAMMA är ju här nu, har du inte saknat mig?! Varför kommer du inte till mig? :(" Haha! :D

Hoppas att allt går lika bra imorgon :)
Nä, nu ska jag slå igen mina blå! Godnatt med er! :)

Konstigt

Oscars första RIKTIGA dag på dagis idag. Det känns så himla konstigt att vara utan honom å liksom hinna med så mycket, och göra saker själv, mitt i veckan mitt på dagen! :/ haha..

Dagen började med att vi försov oss 40min, haha så himla typiskt! (Hade ställt klockan på 7 somnade tydligen om och vaknade 7:40, å Oscar börjar 9). Man har ju sina rutiner, men vi skyndade på med allt och kom bara några minuter försent, men det blev en ganska stressig morgon :)

Efter att jag lämnat Oscar strax efter 9 så mötte jag upp Cissi och vi tog en promenad på ca 40min sen drack vi lite kaffe å språkade en stund innan hon drog vidare.
Då körde jag igång en tvätt och bytte några gardiner (plockade bort julen förra veckan men gardinerna blev kvar), sen dammsög ja, hängde tvätten, å i med en ny maskin, tog en snabb dusch sen har jag ätit och slappat lite.

Å nu om ett tag ska jag bege mig mot dagis igen för att hämta hem mitt lilla busfrö!! ♥
Hoppas att allt har gått bra idag!

Gårdagens lilla olycka

Vi var som sagt hos mina föräldrar, hade inte hunnit varit där speciellt länge. Jag och mor min satt vid köksbordet, min far och Oscar var i rummet precis bredvid å höll på å språkade. Helt plötsligt ramlar Oscar å far min sa typ "men ojojoj, NU slog du väll illa dig va", jag reste mig och gick så jag såg dom, pappa satt med Oscar i knät och så kom tjutet, som han skrek! Han ville ner och typ halvsprang till mig och på engång när jag tog upp honom blev han tyst.

Pappa förklarade att han stått/gått med ryggen mot väggen (de är ganska trångt där mellan fåtöljen, bordet och väggen), då snubblat och slagit örat eller huvudet i en kontakt som stack ut från ett vägguttag (han tyckte örat såg lite rött ut). Jag tittade lite snabbt men såg inget, han ville inte ner på golvet så jag gick runt med honom och tittade på blommor, tavlor, klockan och sånt. De är ju så gulligt när även han försöker prata mer riktigt och säga efter en :)

Iaf, när vi kollade på klockan hade far min förflyttat sig in till köket, och helt plötsligt säger han "nämen! Gick de höl åå då!?"
Mitt hjärta typ stannade och for upp i halsgropen, mamma kom och kolla, jag såg inget för såret var på andra sidan, hon gick iväg å hämtade blött papper att badda/torka med. Jag kände typ paniken kom som en svallvåg över mig då jag självklart antog de värsta möjliga typ :/
Vi fick inte torka någonting, knappt badda men de lyckades vi ändå lite med (det var väll ömt så han viftade bort oss, men han sa inget)

Satte mig med honom i knät så även jag kunde titta, å ja knäppte även kort så här ska ni få se hur de såg ut.




Såret ser ut att vara ca 2cm vid första anblick, men när jag satt och tittade riktigt så var det bara ca 2 kanske 3mm.
Det blodet som syns på korten är även ALLT blod som kom (eftersom vi inte fick torka så blev det kvar), så det var verkligen inte alls farligt eller nåt stort sår, å han var ju inge ledsen, så de stillade min oro väldigt mycket.
Men jag tyckte ändå SÅ synd om honom! Mitt lilla hjärta ♥

Annat under helgen

Några saker har jag ju redan skrivit om, men i fredags fyllde även min svärmor år så på eftermiddagen/kvällen var vi dit å grattade henne och fikade massa gott! :) Tycker att det är fruktansvärt svårt att köpa presenter och sånt till folk, när man inte har en aning om vad de skulle vilja ha eller om de behöver nåt.

Aja vi köpte iaf en jättefin ljuslykta eller vad man ska kalla det för. Det var liksom 5st "flammigt" silvriga ljuskoppar på ett tillhörande silverfat med spegelglas botten. Tråkigt kanske ni tycker men ja som sagt, de är svårt. Å både jag och Magnus tyckte att den var jättefin, och den lyste även, precis som jag trodde/hoppades på, superfint! :)

På lördagen var vi ju på skojakt, å förutom de gjorde vi faktiskt ingenting på hela dagen :/ (vad jag minns!?)

Å igår, på söndagen, åkte Magnus tidigt (typ 11:30) mot Stockholm igen för en ny skolvecka. Oscar sov när han åkte, så jag passade på att gå ut och skotta. Lite senare kom Cissi förbi med ett par vinterskor som Oscar kunde få låna om han kunde ha dom, dem var precis hans storlek (dom vi köpte åt honom är större storlek). Så jag tänkte att dom kanske är bättre att börja träna gå i? När dom passar perfekt och inte är lite stora och klumpiga liksom?
Hur som helst så var han inte alls nå sugen på att gå med skor ;) haha!! Inne gick det hur bra som helst, efter mutning med leksaker och sånt. Lite stappligt och konstigt var det ju, men han var superduktig! :D

Efter att han gått omkring med skorna inne ganska länge så tröttnade han å ville inte ha dom på längre. Han fick vara utan dom ett tag sen provade vi att gå ut igen, men de blev samma sak, han ville inte alls gå å bara gnällde å typ skrek om vartannat. Slutade med att han gick NÅGRA steg ute också men det var tydligen ingen höjdare, bara fortsätta "träna" idag också ;)

Oscar ute, stel som en pinne är vad som följer i bilder här ;) Haha. Men så himla otroligt söt, påpylsad med (fortfarande) lite stora vinterkläder :D










(Dagdrömmarn) ♥ ♥ ♥


♥ ♡ ♥

På kvällen åkte vi till mina föräldrar å där ramlade Oscar och slog sig :( Usch ja blev ganska rädd ett tag, fy! Inte alls kul (eller bra för mammahjärtat som stannar) när ens barn ramlar och slår sig så dom blöder.. :(
Skriver och förklarar de i ett eget inlägg sen.

Nu ska jag försöka få Oscar att sova lite middag istället ♥ Min älskade unge!

Rea!

I lördags åkte vi till skoaffärn här i byn då vi verkligen var tvungen att skaffa skor till Oscar. Han har ju kunnat gått i flera månader nu men vi har haft problem att hitta vinterskor som passat (pga att vi mätt foten hemma själv å sedan köpt begagnat på internet så de inte kunnat provats innan).
Så vi får väll skylla oss själva kanske, men iaf, vi var TVUNGEN att ha ett par vinterskor som passar så vi åkte iväg. Och hade en väldans tur så det var 50% rabatt på alla vinter-barnskor! :) När vi kom dit trodde vi att det bara var skorna på två markerade reasnurror som stog där, men de gällde tydligen ALLA, så då passade även jag på att köpa ett par vinterskor till mig själv ;) (välbehövligt!!)

Det är ganska bra att ha små fötter å vara tvungen att handla på barnavdelningen ibland ;) hehe!

Å det bästa av allt, pga rean blev det billigare med båda skorna än vad bara mina hade kostat egentligen! Lycka! :D


Oscars, och mina, nya vinterskor :)

På riktigt!

På tisdag börjar Oscar på dagis, på riktigt! :O Veckan som varit bestod som sagt av inskolning, tisdagen och onsdagen var jag med första halvtimmen å när det var dags för frukt fick jag smita iväg så han var där själv lite mer än 1timme.
På torsdagen och fredagen var jag också med första halvtimmen å fick smita iväg när dom skulle äta frukt, men då skulle han även äta lunchen där så då var han där "själv" i 2timmar.
Kändes VÄLDIGT konstigt att vara utan honom på de där sättet måste jag säga! Å jag börjar bli ganska nervös över att bara gå dit och lämna honom på tisdag :( Usch...

Jag vet ju att de kommer gå bra, jag har ju sett att han leker där å han går ju fram med leksaker och pratar med "fröknarna" och en del av de andra barnen.
Han äter frukten och maten där, å finner sig i att bli lyft och buren av de som jobbar där.
Jag har ju liksom försökt att hålla mig i bakgrunden och en bit ifrån hela tiden just för att han skulle vänja sig vid att jag inte är där hela tiden.

Men när man smiter därifrån å lämnar honom ett tag å inte vet om han blir helt förstörd när han upptäcker de. Å när han tokgrinar, när man kommer tillbaka å ska hämta honom, pga att han sett en genom fönstret (som fröknarna berättar) så blir man själv ganska ledsen, pga att man inte VET att det är så. Jag tror självklart INTE att dom skulle "ljuga" om sånt, och jag har ju själv haft praktik på två dagis så jag vet ju hur det är och kan vara. Men nu är det MITT EGET barn! Man oroar sig väldigt mycket för allt! Haha..

Men i fredags när jag och Magnus kom dit för att hämta honom så hade han inte hunnit från lunchbordet ännu, och satt med ryggen mot fönstret, så han märkte inte att vi kom. Vi bara stog där tysta i dörröppningen och tittade på honom, han satt helt lugnt och vanligt å "pratade" med en av fröknarna å fippla med sin mugg. Det kändes SÅ HIMLA UNDERBART BRA att själv få se med egna ögon att han inte alls är ledsen hela tiden! (Men ändå är det de man oroar sig för, gång på gång ;) )

Usch, jag hoppas att han kommer vara jätteglad att komma tillbaka till dagis å bara typ springa in på tisdag, så han inte ser att jag går å att det blir jättejobbigt, då kommer jag också börja grina! :(

Forts inskolning

Idag var vi, som tidigare nämnts, till dagiset igen på andra inskolnings dagen. Vi var där tillsammans i en timme, å det gick bra den här gången också.
Han var LITE blyg när vi kom dit idag och ville bli buren, troligtvis pga att det var fler barn där idag så det var lite "stökigare" liksom, men jag gick lite före å försökte "locka med" honom in istället å bara han kom in så gick det bra :)
Sen blev han lite ledsen då ett annat barn slog en leksak ur handen på honom men det gick över fort de också :)

Imorgon ska vi dit igen, men stanna längre denna gång.
Så vid 9 tiden ska vi vara där istället för 10, och stanna till ca kvart i 11. Går nog lika bra det :)
Lite jobbigt åt mamman bara som är SÅ HIMLA morgontrött! ;) hahaha!


Oscar imorse ♥ Jag hade ställt klockan så vi skulle komma upp och iväg i tid. Jag var trött som vanligt, men Oscar var morgonpigg å glad :) ♥

Dagis

Oscar sover middag å jag passar på att dricka lite kaffe i lugn å ro ;)

I fredags var vi och kikade/börja skolain Oscar på dagis. På Öjestugan, där även jag har gått.
Det gick mycket bättre än jag trodde! Vi var bara där en timme och tillsammans hela tiden, men Oscar har ju börjat blivit så blyg och har typ nästan varit rädd för andra lite större barn (iaf om dom inte träffats några gånger förut). Börjar grina å ska bara bli buren eller sitta med mamma/pappa.
Men han var inte nå blyg alls! Han sprang omkring å pekade å "pratade", hämtade böcker och leksaker som han gav till fröknarna å "lekte" även med de andra barnen där :) Jättekul! :)

Imorgon ska vi dit en timme igen, så får vi väll se hur det går den gången då, men förhoppningsvis lika bra som förra gången :)
Känns så konstigt att han ska börja på dagis snart, att jag kommer lämna bort honom några timmar liksom :/
Han känns fortfarande så liten, fast han är min stora lilla kille ♥ (Låter kanske konstigt, jag vet)

Önskar bara att jag kunde ha honom hemma längre! Det känns liksom lite för tidigt :/ Typ ett halvår till hemma, de skulle göra så mycket..

Nu ringde far min så jag måste knata ut å skotta bort plogkanten som blivit, så han kan köra in på gården. Sen ska vi bara vänta på att Oscar vaknar så åker vi till mina föräldrar, så kommer vi väll att spendera eftermiddagen/kvällen hos dom. :)




Två bilder på "dagens jag" bara ändå :)

11 Januari

Det är inte speciellt många som läser min blogg men börjar ändå med att ursäkta för den väldigt dåliga uppdateringen.
Oscar sover dåligt och det har varit (är lite fortfarande) sjukstuga här. Så det har inte funnits så mycket tid för bloggen :/

Jag har tidigare skrivit om att jag blev sjuk måndagen veckan före jul och frisk några dagar efter jul.
Men INNAN jag blev sjuk, ca 1,5-2 veckor (kanske mer till och med?) började Oscar helt plötsligt sova väldigt dåligt.
När han sover middag på dagen så sover han som vanligt, ca 1 ibland upp mot 2 timmar. Men de är på kvällarna och nätterna som han typ inte sover.

Vi/jag gör honom ordning för natten vid klockan 20, och han får välling som han oftast somnar "med" (av kanske man säger?), lägger honom i spjälsängen här nere, så sover han 1-1,5 timme å sen vaknar han (!??!) Å det är det HELT OMÖJLIGT att få honom att somna igen :/ Han "ger inte med sig" förrän jag själv tar med honom upp och lägger oss, då somnar han efter en stund men vaknar säkert 5-10ggr (!!) per natt. Visst, bara att ge honom nappen, snutten och lägga honom ner igen (oftast) så sover han vidare en stund. Men man blir bara SÅ HIMLA TRÖTT när ens sömn "störs" flera, flera gånger såhär varje natt! :/ Alltså verkligen VARENDA kväll och natt har det varit såhär i runt 5 veckor nu (!!!)

Som att inte de räckte så blev Oscar sjuk också, för kanske två veckor sen? Började med bara feber till och från, vilket även de resulterade i att han sov ÄNNU sämre på nätterna, bara snurrade runt, gnällde och vaknade hur många gånger som helst. Sen blev han lite snorig också, å vi började hoppas på att det kanske äntligen var tänder på gång (han har ju fortfarande inte en enda tand min stora lilla bebis :O ♥), sen blev det även ögoninflammation på de också. ögoninflammationen gick över först (febern kom och gick hela tiden, var och varannan dag ungefär :/) Nuförst har han varit helt feberfri i några dagar. Men han är fortfarande lite snorig, å förra helgen började han hosta (och jag blev sjuk igen). En hemsk hosta alltså som självklart är mest och värst på kvällen! :/
Han hostar och hostar så han kräks, en massa slem då, som är så tjockt att han ibland inte kunde få någon luft (under väldigt korta stunder, men kändes som en evighet när de hände) fast slemmet kom upp och ut så var det som att det lagt sig som ett lock för honom :(
Usch, så himla hemskt!

Var på läkarstationen där dom lyssnade bak på lungorna, fram på bröstet, kikade i öronen och tog snabbsänka (stavning?), allt lät bra och såg bra ut, men det hördes lite slem så han fick hostmedicin utskrivet. Å hostan har blivit bättre nu, han hostar fortfarande men inte så att han kräkts de senaste två dagarna iaf. Skönt!
Hoppas bara att han blir HELT frisk snart! Och att han sover som vanligt igen, väldigt snart! Man behöver ju faktiskt dom där ensamma, lugna stunderna som man kan göra det man känner för, eller behöver göra här hemma, speciellt när man inte får sova riktigt om nätterna ens för "tillfället" :/
(Han sitter i mitt knä i skrivandets stund :/)


Bild från instagram, Cissi var hit igår kväll å Oscar tyckte att det var väldigt roligt att få busa med henne! ♥ ♥ ♥

Fler bilder!

Nu så, har jag lagt in bilderna från kameran i datorn, så här kommer några fler bilder från julafton. Lite större bilder än vanligt kanske då jag laddade upp alla dom här bilderna samtidigt på bloggen så det blev samma format på alla, hoppas att de inte gör nåt ;)
 
Världens finaste Oscar! <3
 
Haha, försöker ta kameran.
 
Dukat för julbord :)
 
Egoo
 
Ego igen
 
Mor å far igång i köket :)
 
Gran å klappar! :)
 
Mysigare ljus utan blixt ;)
 
Pakeet
 
Vet inte varför detta blev suddigt?! Tog med den iaf! :) Min moster Jenny, mamma Eva å lilla Oscar <3
 
Oscar å mormorn :)
 
Fått tag i flugsmällan ;)
 
En till lite suddig bild, men förjäkla söötis! :)
 
Lite nyfiken på paketen ;)
 
<3
RSS 2.0