Mobilbilder

Jag knäppte inte så många kort den här julen heller, men jag knäppte både med mobilen och med vanliga kameran. Å eftersom jag väldigt sällan sitter vid en dator nu för tiden, och bara mobilbloggar, så kommer här några få bilder från julafton som jag knäppte med mobilen iaf.
Så får vi se när jag tar mig tid att sitta vid datorn å lägga ut bilderna från vanliga kameran :)











Som sagt, knäppte väldigt lite kort, dessa är väll dom som blev skapliga iaf.
Dom två sista bilderna är alla julklappar vi fick, nedpackade. Haha.

Dagarna efter

Dagen efter julafton åkte vi till mina föräldrar igen och åt mera julmat, eftersom det alltid blir över så hjälpte vi dom med resterna ;) Blev kvar där hela eftermiddagen och in på kvällen, fikade, prata å käkade godis :)

När vi åkte därifrån åkte vi direkt hem till madde och jan, å där bjöds det på mer fika och godis :) Haha!
Dom har ju byggt ut och gjort om å greja också, å vi är ju tråkigt nog inte dit speciellt ofta längre, förr var vi dit väldigt ofta å vi hittade på grejer tillsammans osv, måste få säga att jag faktiskt saknar det! :/ Vi hade så himla roligt.
Aja det var iaf jättekul å se hur resultatet hade blivit. Självklart JÄTTEFINT! :)
Blev kvar där hela kvällen och åkte hemåt klockan 23 :)

Eftermiddagen och kvällen idag spenderades hos Magnus mor, 2/3 av Magnus syskon med familjer var också där. Å imorgon ska vi dit igen och käka tror jag om jag fattade rätt, så skulle deras mostrar och en kusin komma också. Kusinen har ganska nyligen fått barn så då kommer ju självklart en liten bebis vara med åå :) Jag är osäker på hur gammal han är. Men det är en HAN iaf, de vet ja! :) 1-2 månader kanske han är? Kommer vara väldigt liten jämfört med våran "bebis" iaf ;) mys! :)

Julaftonen

Dagen började halv 9, då Magnus kom och väckte mig och Oscar ♥ (Magnus hade vaknat och klivit upp redan vid 7)
Eller ja, Oscar vaknade typ sekunderna innan Magnus öppnade dörren in till sovrummet, så jag hade precis vaknat också och hunnit sätta mig i sängen, och om Magnus inte hade kommit då så hade jag försökt fått sovit längre, då jag inte tittade på klockan innan ;)

Strax efter 9 var vi hos Magnus mor där vi åt grötfrukost och skinkmackor, drack kaffe och fikade :) Oscar åt gröt som en häst typ, haha! Han tycker verkligen att risgrynsgröt är JÄTTEGOTT! :D

Typ halv/tjugo i 11 (tror jag) begav vi oss hemåt igen och fixade oss, packade alla julklappar å sånt, och åkte sedan till mina föräldrar vid runt halv 13.
Vi skulle komma dit lite tidigare för att hjälpa till lite med dukning och sånt innan min morfar, hans fru och min moster skulle komma strax före klockan 14. Men när vi kom dit var typ allt färdigt eller på gång redan.

(Det var mina föräldrar, min bror, jag, Magnus, Oscar, min morfar, hans fru och min moster som hade samlats hos mina föräldrar iår. Mina små kusiner firade hos deras pappa.)

Klockan 14 var det dags för julmaten, å jäklar va gött de är alltså! :) Jag åt så jag trodde att jag skulle spricka typ, å sen var det ju efterrätt också ;) Haha, efteråt såg jag ut att vara gravid igen! Hahaha :P Bokstavligt talat alltså, så ser jag ut jämt om jag äter så jag blir apmätt! Jag skulle ha knäppt ett kort på de! :/ haha.
Oscar åt typ inget av julmaten, prinskorv och mjukmacka var det enda han tyckte om, resten spottade han ut och kastade på golvet. Men efterrätten gick minsann i, ris ala malta fick han, men de fanns även ostkaka och fruktsallad. Oscar fick ju självklart frukt med också :)

Efter mat och efterrätt var det dags för kalle på tvn, jag kollade dock inte nåt iår, jag hjälpte till att plocka undan och sånt istället, men jag hörde det iaf :)
Efter kalle var det julklappar som gällde, och jag fick agera "tomte" som vanligt, INTE med mask och dräkt då, utan bara läsa på och dela ut paketen :) Haha.

Oscar fick två olika lek-och-lär leksaker (såna där med klossar, fyrkanter, trianglar, runda mm som man ska "passa in" där dom ska vara), en skallra ?, en liten blå kanin som man trycker ner huvudet på så går den framåt eller hur man ska säga, olika badleksaker, en stor drake med massa bollar i som kan användas som gosedjur/sittsäck/bollhav, massvis med kläder (byxor, tröjor, strumpor), ett par fleecefodrade regnbyxor, och ett par fleecefodrade gummistövlar :) (tror inte att jag glömt nåt?)

Magnus fick en tröja, en t-shirt, lotter, påslakanset, och massa choklad :)

Jag fick en sån där liten fårskinnsfäll (stavning?), presentkort, thermo leggings, strumpor, kökshandduk, paljetttröja, påslakanset, inramat foto, en tupperware kavel (som man fyller med varmt/kallt vatten beroende på vad för deg man ska kavla), en vit metall vattenkanna (jag hade önskat mig en som jag skulle kunna ha stående framme så jag inte ska glömma bort att vattna blommorna ;) ), en 5-armad kandelaber, och en ljusfot (?) till blockljus, en prydnads ängel, och två prydnadskuddar med julmotiv på. :)

Efter alla paket var det dags för kaffe och massa fika :) Man bara äter och äter när det är jul tycker ja, men de är förjäkla gött åå ;) Sen vidare till Magnus mor igen för mera julklappar, ris ala malta, kaffe och fika ;) :D

Där fick Oscar den fleecefodrade regnjackan (som hörde ihop med byxorna och stövlarna som han fick öppna hos mina föräldrar) och mera kläder :)

Magnus fick långkalsonger och strumpor tror ja?

Jag fick en fin ljuslykta i form av en blomma och en superfin blomgrupp! :)

Jag hoppas att det inte är något jag glömt, vi är superglad för allt iaf!!
Jag ska försöka lägga ut lite kort från dagen och så också, men de får bli senare :)

Hoppas att ni som läser hade en jättebra dag också, och att ni fick fina julklappar ;)

Svart-lila

Yepp! Fick håret färgat idag! :P Dock inte av Cissi då hon inte hade tid, så mor min tog sig ann mitt hår istället :)
Känns superskönt, men lite ovant att det är så mörkt :) haha!

Får se om jag kanske lägger upp nå kort på resultatet imorgon :)

Nu ska jag koncentrera mig på filmen vi knäppt igång istället, sen blir det marsch i säng! :)
Incidious chapter 2, hoppas den är läskig ;)

Godnatt allihopa! ♥

Fjärde advent

Det är även dan före dan före dopparedan. Å det är PLUSGRADER, REGNAR och blåser som tusan till och från, som värsta höstvädret! ApTRÅKIGT :/ Jul blir det ju ändå men de känns inte riktigt som så, å det vore mycket mysigare och bli mer stämningsfullt om det var snö. Så jag hoppas, hoppas, HOPPAS att det kommer snöa senare, imorgon eller ÅTMINSTONE på julafton så att det iaf blir vitt på backen och inte typ bara är grått å trist! :/

Från en tråkig sak till en annan, jag har även haft "turen" å blivit sjuk mitt i allt också! :( Eller ja, de började i måndags och blev snabbt värre både tisdag och onsdag. Men antar att det var tack vare mycket vilande och att jag också passade på att sova när Oscar sov, så mådde jag bättre redan på torsdagen. Men sen stannade det nästan av? Säkerligen för att jag började städa och tvätta å hålla på så fort jag kände mig bättre, å igår var vi ut och försökte få ihop några fler julklappar å så också.
Alltså jag känner mig mycket bättre, och är pigg, men halsonten är FORTFARANDE kvar å så har jag blivit mer snorig istället, och lite hes :/
Så nu hoppas jag bara att jag inte blir sämre igen, och att jag inte tappar rösten eller smaken någon av dessa kommande dagar, de vore ju förjäkla trist när de är dags att äta MASSA gott! :/

Som tur är så har både Magnus och Oscar hållt sig friska! :)

Idag har jag fortsatt tvätta, och så hoppas jag att cissi har tid och lust att färga håret på mig senare idag/ikväll.
Jag är sån som inte vill göra sånt själv på mig själv.
Egentligen hade jag velat gjort de tidigare så att de inte skulle se så jäkla nyfärgat ut, men jag blev ju som sagt sjuk :/

Helgen

I fredags var det ju den 13de, och alltså lucia. Då fick vi låna en tomtedräkt, så var vi å "lussade" lite hos farmorn :)


Hihi, så himla söta allihopa! :) ♥

Oscar vägrade sitta på trappan, å skulle minsann ha både nappen och snutten med också, och sprang efter Magnus hela tiden så det här är det bästa kortet jag lyckades ta med alla barnen I bild :) haha!


Supersöta lilla tomtenissen! ♥ ♥ ♥

På lördagen var vi till Söderhamn, eller ja Mo (eller mohed?? vet inte vad de tillhör, haha :) ) på en överraskningsfest för en av Magnus kusiner som ska fylla 40 :) Knäppte inte ett enda kort den kvällen (??!) men det var väldigt trevligt och roligt iaf!
Å tack vare att Oscar somnade en vända på vägen dit så var han vaken och höll igång hela kvällen enda tills vi åkte hem vid 23, utan att vara speciellt tröttgrinig eller nåt! :) (vi brukar ju lägga honom vid 20tiden annars.)
Förutom precis när vi hade klätt oss när vi skulle åka å han ramlade, då blev han AS ledsen :S Troligtvis just FÖR att han var så himla trött så det liksom blev värre än vad det egentligen var :)

Fick även tre påsar med barnkläder, i fredags, att gå igenom så de gjorde jag under helgen också :) Så skoj! Var bara nåt enstaka plagg (typ 3-4st) som jag "sållade bort" haha! Tur att det var väldigt blandat med större storlekar :)



I igår var det söndag och tredje advent, vi gjorde typ ingenting på hela dagen å på kvällen slog jag in några julklappar :)
SÅ himla mysigt att det snart är julafton tycker jag!!! :D Jäkligt synd på snön bara som försvinner allt mer :/ Hoppas att det hinner vända och komma mer snö istället så att det iaf är snö på julafton! Vill då inte få en grön jul! :/

Å den här dagen har vi inte heller haft något planerat och inte gjort något speciellt, men tvättat lite har jag gjort iaf. :) Det behövs VERKLIGEN! Tre påsar barnkläder och våran tvättkorg var redan bokstavligttalat ÖVERFULL, plus lite tvätt som var i tvättstugan redan som jag hade glömt bort! :/ Kommer väll ta flera herrans dagar innan de här är färdigt, haha! Aja, man får väll skylla sig själv när man hela tiden skjuter på tvättningen :) Tänker försöka få allt gjort så det är klart inom ett par dagar iaf! ;)

Måndag idag

Men, i slutet på förra veckan kom en hel hög med kort på Oscar, både vanliga och olika förstoringar, som vi hade beställt framkallning på, eller hur man säger :) Så skoj, så skoj!
Nu snart kommer jag äntligen att få dom på väggen! Eller ja, några stycken iaf :) Men det saknas ramar för att få till det som jag vill ha de, så de måste inhandlas först! Sen skulle jag vilja köpa nåt stort fotoalbum till de andra små vanliga korten :)

Efter jul beställer vi nog fler ;) Kanske.
JAG skulle vilja det iaf, jag har liksom fått en vision i huvudet över hur jag skulle vilja ha det på väggarna å då måste vi även ha fler kort ;)
Jag kan nästan inte vänta på att få ut det och se det riktigt på väggen :P haha!

Efter

Såhär blev håret efter klippningen!
Lite tråkig å hela tiden lägger ut samma bilder som jag lagt ut på instagram kanske, men lämpligt åå när det är flera i en :)



Nu måste jag bara färga håret också så är jag helt nöjd! :) Eftersom jag ville ta av så pass mycket, så blev allt bortklippt den här gången, inget slitet kvar å INGET av den gamla färgen! :O Så nu har jag min helt vanliga naturliga hårfärg, å den är fasiken värre än jag minns. Haha! Uscha, hemska råttfärgade hår alltså :)
Men snart får jag svart-lila igen, förhoppningsvis :)

Finally!

Idag var jag äntligen iväg och klippte mig! Jag har inte klippt mig på ca 2,5-3år eller nåt sånt, har för mig att jag skrivit om de tidigare också. Det kanske är ännu längre sen till och med :/

Hur som helst så skrev jag å hörde över en tid tidigare under veckan (har henne som vän på fb och skrev där då jag inte hade något nummer) och fick svar igår att hon hade två lediga tider innan jul, den ena var torsdag (idag) och den andra den 23dje, så självklart haffade jag tiden som fanns idag :) SÅ FRUKTANSVÄRT skönt att bli av med de långa slitna håret :)
Jag har inget emot att ha långt hår, jag snarare älskar att ha lite längd på håret! Men då jag klipper mig så HIMLA sällan (för snål) så klipper jag mer än gärna lite kortare, gillar det också iaf när det blir som jag vill ;) :)
Men så som håret var NU, så tyckte jag att det var alldeles för långt och slitet som sagt..

Jag har inte knäppt något "efter-kort" än men såhär var det innan:



Kommer nog vara tvungen att börja platta mitt hår igen nu, då mitt hår blir mer vågigt när det är kort å de gillar jag inte riktigt.
Eller bara föna det torrt då, de brukar räcka för att få mitt hår ganska platt :)
Det är typ axellångt nu iaf, plus sidecut igen ;)

Snart jul!

Bara tretton dagar kvar till julafton nu, känns lite "overkligt" eller hur man ska säga. Jag har ju julpyntat och så här hemma, och klätt granen. Till och med gjort två "blomarrangemang" med såna där hyacinter, som jag aldrig annars gjort.
Igår bakade vi pepparkakor och dagen före gjorde vi knäck. Saffransbullar bakade vi massor tidigare i november så det skulle finnas när Oscar fyllde år och de finns ju fortfarande kvar.
Jag har slagit in alla paketen vi köpt hittills.
Men ändå så tycker jag inte att de kan vara julafton så snart :/

Jag tror att de är för att jag varit så "sen" med allt i år. I vanliga fall brukar jag ha pyntat och klätt granen under november månad sedan, då det även brukar vara ganska mycket snö.
Men i år blev pyntandet senare då jag inte ville ha "juligt" när Oscar fyllde år. Å snön kom ju inte riktigt förrän förra veckan, och den kommer väll smälta bort helt nu när graderna ligger på noll/plus :/ Tråkigt, jag är inte nåt jättefan av snö och kyla men jag vill då fasen ha snö ett tag iaf! Speciellt nu runt juletid..

Det ska bli riktigt roligt med själva julafton iaf, Oscars andra jul ♥ Men första var han ju bara en månad gammal ;) Så det ska bli så kul detta året när han är mycket mer med och tycker att det är så roligt att riva i papper :) ;)
Fast nästa år blir det nog ännu roligare när han säkerligen intresserar sig lite mer för vad som är I paketen :D

I helgen beställde vi framkallning av en del kort också, vanlig storlek och förstoringar i några olika storlekar :) Jag lääängtar tills alla kommer, och vi får upp förstoringarna på väggen! :D
Det kommer bli SÅÅ bra! :D (Förhoppningsvis, om det går som jag vill ;) )

Förresten, Oscar är så duktig och låter granen stå ifred också ♥ Självklart har vi fått sagt åt honom nån gång men det var värst första kvällen bara :)
Har dock inte vågat lägga paketen under granen, men de kanske jag kan eftersom han mestadels låter granen vara?
Jag skulle verkligen vilja ha dom under granen iaf :/ Det ser så himla mysigt ut tycker jag! :)
Vad tror NI?? Blir han mer lockad av snören och så, än av alla kulor och glittret i granen?? :/ :)


Just nu, lite mysigt iaf ♥ :)

Föregående inlägg

Detta hör ihop lite med föregående inlägg, då jag tyckte efteråt att jag glömt tagit med några saker.

Börjar med att jag själv tycker att jag hade en väldigt bra och "enkel" förlossning, om man nu kan säga så.
Jag hade förberett mig på att ligga typ med OUTHÄRDLIGA värkar i 24 timmar på förlossningen, eller nåt sånt, men med tanke på att Oscar kom ut 4timmar efter att vi blev INSKRIVNA på förlossningen så tycker jag att den var snabb och "enkel". Även om värkarna började redan under natten så var inte den smärtan outhärdlig eller så. Å jag är väldigt glad över att det gick så pass fort ändå :)
Men, om man ska räkna från den ALLRA FÖRSTA värken (den jag vaknade av första gången i soffan) så tog det väll nästan 17 timmar då :)

Att Magnus fanns där vid min sida och stöttade mig hjälpte också, hur mycket som helst!! ♥

Ni mammor som läser, hur länge fick ni vara kvar i förlossningssalen innan ni blev flyttad till BB?
Jag tycker att vi fick vara kvar där väldigt länge, 4,5 - 5timmar fick vi vänta innan dom flyttade oss?
Det kanske är så inte vet jag, men jag har trott att man blev flyttad nästan på engång eller efter typ 2timmar kanske.
Vi började liksom tro att dom hade glömt bort oss. Haha. Vi var trötta båda två och klockan var närmare typ 23-23:30 innan dom flyttade oss :/

Dagarna på BB tyckte både jag och Magnus var rätt trista. Självklart var det JÄTTESKÖNT att det fanns hjälpsamma människor nära till hands och folk att fråga om man undrade nåt, att bli lite "servad", och att få vara bara vi tre. Men vi LÄNGTADE efter att få komma hem till vårat eget ändå..

Å man blir verkligen helt mörbultad efter en förlossning. Haha! Jag hade ont och var typ helt slut i kroppen i flera dagar efteråt. Pigg ändå tyckte jag men kroppen var väldigt trött!
Det märktes att man verkligen tar i med allt man har och kan, för det var typ som träningsvärk i PRECIS HELA kroppen alltså! :) Haha!

Minns inte om jag kanske skrivit detta förut, känns som så men skriver de ändå utifall ;)
Amningen fungerade inge vidare för mig. Det rann liksom aldrig till RIKTIGT, och den måste ha varit för "blaskig". :/
Efter att vi kom hem från BB började vi ge modermjölksersättning också. Ammade självklart ALLTID FÖRST innan vi gjorde en flaska. Men han blev aldrig nöjd av BARA min mjölk så vi var alltid tvungen att göra en flaska också. :/
Jag tyckte att det var jättejobbigt, att det inte fungerade som "det ska", och man kände sig ganska otillräcklig och dålig på nåt sätt pga det. :/
Å efter en månad med att hålla på sådär så gav jag helt enkelt upp! Det kom då en del mer mjölk än i början (jag fick nästan mjölkstockning några gånger till och med) men han blev inte mätt av den! Även om jag pumpade ur så det var mycket mer än vad han brukade äta ur flaska så var han inte mätt och nöjd så vi fick göra ersättning.
Så när Oscar var strax över en månad slutade jag "deltidsamma" och körde bara med ersättningen. Vilket fungerade JÄTTEBRA för oss! :)
Och även fast jag bara tvärslutade med amningen så fick jag inga problem alls!

Men NU är han en riktigt stor pojke! :) Äter äntligen ganska bra, då han varit rätt krånglig med att äta vanlig mat och OTROLIGT kräsen :/ Men nu, och sedan en tid tillbaka, tycker jag att det är mycket bättre! :) Han har ju självklart vuxit en hel del och var, den 26 november, 74cm lång (nästan halva min längd ju, bara 3cm fel! :S HAHA) och vägde 9980g! Nästan 10kg liksom! :O
Min lilla bebis är inte så liten längre! :') ;) ♥ ♥ ♥


Hihi! Lilla älsklingen ♥

Förlossningsberättelse

"Varning" för väldigt långt inlägg! Vill för min egen del försöka att helst inte utelämna NÅT.

Nu är "väntan" över! Om de nu är någon som har väntat på detta? :) Haha, nä men nu är det ju ÖVER ett år sedan Oscar kom till världen, så det är väll kanske på tiden att jag skriver detta nu, som jag skrivit flera gånger här att jag ska göra ;)

Födelsen var beräknad den 20 november 2012, men vårat lilla underverk behagade inte att komma ut förrän den 23 november ♥

Det hela började väll natten till den 23.
Jag och Magnus "skedade skavfötters" (för att få plats ;) ) och kollade på film, sent på torsdags kvällen (den 22a då). Jag somnade, och vaknade ca 01:40 av att jag hade "ont i magen", min första tanke var att jag hade legat konstigt (eftersom det var så trångt där i soffan) och därför fått ont, så jag flyttade lite på mig och somnade om. Vaknade igen en liten stund senare av "magont", somnade om och vaknade IGEN av samma orsak. Magnus var fortfarande vaken och hade knäppt igång en ny film, jag satte mig upp, tittade på honom och sa (skittrött); "Nä fy fan, jag kan inte ligga hänne jae, ja får så ont i magen" och gick å la mig i sängen.

Haha! Ganska komiskt, jag var höggravid, hade gått över tiden mer än två dagar, å när jag vaknar gång på gång av att jag har ont i magen så tror jag att de är för att jag legat konstigt i soffan? haha!

Aja, somnade om typ på engång i sängen, vaknade och somnade om typ 3gånger till innan jag tänkte på att det kanske var förvärkar?.
Började kolla på klockan ca 03, det var då 5 till 7 minuter mellan värkarna, och klockan 4 gav jag upp med att försöka sova. Jag var skittrött, men vaknade ju vid varje värk.

Satte mig i soffan där Magnus hade somnat, men vaknade när jag kom. Vi pratade en stund, jag trodde inte att det var på gång än men Magnus tyckte jag skulle ringa in till förlossningen i Gävle ändå och prata/rådfråga åtminstone, eftersom det var den bit att åka också.

Ringde ca 04:30, berättade hur det hade varit. Dom trodde inte heller att det var dax än, och rådde mig att ta två Alvedon, ta en varm dusch/bad eller använda vetekudde eller något annat som värmer att ha på magen för de kunde lindra, att jag skulle äta något utifall vi skulle vara tvungen att åka in ändå och att försöka få mer sömn för att orka sen.

Inget tycktes hjälpa, och efter ett tag vid varje värk så började jag smeka/dra händerna över nedredelen av magen (av någon anledning? bara blev så automatiskt) och jag tyckte att de hade en något lugnande/lindrande effekt.
La mig igen, lyckades somna och sova ett tag, även om jag vaknade flera gånger till.

Minns inte riktigt men har för mig att jag klev upp igen vid 7-8. Det var fortfarande 5-7 minuter mellan värkarna. Men dom var lite intensivare, gjorde ondare än tidigare liksom.
Ringde till min mamma på jobbet vid typ 8:30 (tror jag) och pratade med henne. Hur natten hade varit och om hon kom ihåg och kunde typ förklara hur det skulle vara för att vi skulle behöva åka in. Jag ville absolut inte åka in för att sedan bli hemskickad eller behöva gå runt där i "år och dagar", man har ju hört att det oftast tar VÄLDIGT lång tid om man är förstföderska.
Men de var inte så mycket till hjälp då hennes första gång var kejsarsnitt och andra gången var det bestämt att hon var inlagd några dagar innan och blev sedan igångsatt så allt gick jättefort.

Eftersom värkarna inte slutade så ringde jag förlossningen igen vid ca 9-9:30 har jag för mig. Berättade att jag hade ringt under natten, och vad dom sagt då, och hur det hade varit. Fick samma råd som tidigare denna gång också. Men att om jag tyckte att det skulle kännas bättre/säkrare så fick vi komma in men att dom tyckte jag skulle äta något först.
Provade samma saker igen och inget fungerade, och Magnus började tycka att vi kanske skulle åka in snart men jag ville dra ut på de.
Minns att han satt och läste på nätet och hittade nåt att om man gick omkring ett tag (10-15 min) och värkarna avtog så var det INTE pågång. Så jag provade de då, å gick omkring, men värkarna avtog inte å det kändes verkligen inge bättre! haha :)

Det pendlade fortfarande 5-7minuter mellan värkarna, och jag började tro att det skulle ta VÄLDIGT lång tid. Då de sagt att värkarna ska komma med max 5min mellan varje innan man ska fundera på att åka in.

Började kolla så vi verkligen var färdigpackade och inte hade glömt någonting. skötväskan och BB väskan hade jag packat (och packat om, ett ANTAL gånger) några veckor tidigare.

Jag försökte äta nåt men kunde inte riktigt då jag blev äcklad/illamående av de.
Tillslut ville jag inte stanna hemma längre och vi bestämde oss för att packa bilen, tanka och åka. Tror klockan var runt 12:30 då.

Pratade lite med mamma efter vägen och berättade att vi var på väg in.
När vi började närma oss Gävle avtog värkarna, och jag trodde vi skulle få vända och åka hem igen, jag hade inte en enda värk från innan vi svängde av E4an tills vi parkerade utanför förlossningen, DÅ började de igen.

Blev inskriven vid 14:30, Magnus fixade de då jag var tvungen att använda toaletten, blev kissnödig tidigt under bilresan men väl på toa så blev jag sjukt dålig i magen också, om man säger så. Å jag fick värk på värk så jag trodde nästan inte att jag skulle lyckas ta mig ut därifrån ens. haha :)

De gjorde sån där CTG, och när den var "färdig" sa hon att allt såg bra ut och att det bara var 2-4minuter mellan varje värk. Då blev jag väldigt förvånad för jag hade själv legat och kollat på klockan och tyckte fortfarande att det var 5-7minuter mellan, jag kan alltså inte ha känt varje värk då? :/

Hur som helst så kollade hon då om jag hade öppnat mig nåt (hur pinsamt som helst att ligga där å bresa sådär fruktansvärt! haha), och jag var då redan öppen 4cm. Så vi behövde inte åka hem sa hon utan dom skulle flytta oss till en förlossningssal istället :)

Medan jag bytte om till "kläderna" man fick, så ringde Magnus runt och berättade att vi skulle bli kvar och att allt var på gång.

Dom frågade hur jag ville och vad jag kände över smärtlindring och jag sa att jag ville klara mig utan de, lustgas kunde jag ta men helst inget annat då jag hatar kanyler och sprutor. Men beroende på hur smärtorna skulle utvecklas så skulle jag kanske kunna tänka mig att ta ryggbedövning ändå.

Sen gick Magnus för att flytta på bilen till den riktiga parkeringen. Å efter en stund började jag få lite panik, jag fick värk, på värk, på värk som gjorde mycket ondare nu, jag började bli rädd för att allt eskalerade så fort till väldiga smärtor och jag var ensam i salen, visste inte vad jag skulle ta mig till! Jag "hängde" mot en sån där gå/stöd grej å sög i mig av den där lustgasen som inte hjälpte ett dugg!

Magnus kom tillbaka, å sen kom en sjuksköterska (?) in och frågade hur jag tyckte de funka med lustgasen, å jag berättade att jag inte tyckte den hjälpte ett dugg! Då frågade hon om jag ville ha ryggbedövning ändå, å jag svarade typ "ja! jag tror de", men sen innan hon gick ut igen så ökade hon några snäpp på lustgasen, DÅ började det minsann "hända grejer"! Mycket bättre!

Jag hade även fått ett glas nyponsoppa och ett glas vatten som jag sörplade i mig av med jämna mellanrum.

Efter en stund med ökningen av lustgasen så fattade jag knappt vad jag höll på med och andades "fel" med masken. Haha, både jag, Magnus och barnmorskan skrattade åt mitt totala motorik-fail innan jag lyckades göra rätt.
Hon sa att jag skulle andas in från masken nån sek, ta bort masken men fortsätta dra in de andetaget, och sedan andas ut I masken igen. Så att det skulle komma ut mindre av gasen i rummet för att de då kunde påverka dom andra också eller nåt sånt.
Å de tog sin lilla tid innan jag riktigt fattade det där :) hahaha!

Å eftersom jag då sagt tidigare att jag nog ville ha ryggbedövningen ändå så tog dom bort lustgasen en vända (har jag för mig iaf) och sa åt mig att lägga mig på sidan i sängen så det bara var för läkaren att komma in och ge mig bedövningen och sedan gå igen då han tydligen hade fullt upp. Låg där och väntade med väldiga smärtor i evigheter kändes det som och när han väl kom (just detta har jag inget minne av) så fick han ett akutlarm och drog på engång utan att jag fick någon bedövning. När dom då berättade det och att jag var tvungen att vänta längre sa jag bara: "men allvarligt, SKÄMTAR NI MED MIG!?" Så fick jag lustgasen igen.

När jag ändå låg i sängen tyckte barnmorskan att hon skulle kolla om jag öppnat mig nåt mer. Jag var då öppen 9cm, så hon sa att det var bra att jag aldrig fick bedövningen för nu var det dax!
Jag svarade typ "Va? Nu? Redan? Men om jag kommer vara såhär borta (av lustgasen) så kommer de gå hur bra som helst". Då tog dom bort den :S

Å ungefär här, strax efter, gick vattnet, verkligen pladask eller hur man ska säga! Sen efter en liten stund började krystvärkarna.

Under hela tiden inne på förlossningen så hade jag verkligen NOLL tidsperspektiv, och jag tittade inte på någon klocka eller nåt så jag vet inte hur lång tid det gick mellan varje "grej", eller några ungefärliga klockslag. Allt gick fort bara (förutom värkarna som aldrig verkade vilja ta slut ;) ) Något jag ångrar nåt så fruktansvärt är att jag, dumt nog, hade packat ner kameran i BB väskan (den som jag alltid har i MIN väska i vanliga fall), som vi inte hämtade förrän efteråt när vi skulle bli flyttad från förlossningen till BB. Jag hade ju velat haft åtminstone några kort från förlossningen, eller alltså från tiden i förlossningssalen, INNAN själva krystandet liksom.
Men så blev de ju inte när jag är så dum å inte har kameran med :(

Hur som helst, efter 40 tuffa minuters krystande (å lite svordomar och gnäll från min sida till barnmorskan, för att de gjorde så ont ;) ) så kom vårat älskade underbara lilla mirakel till världen! (Kl 18:36) ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Dom berättade att det var en pojke, Magnus klippte navelsträngen och sedan höll dom upp honom så jag skulle få se han, men jag var helt slut så jag såg honom inte ens riktigt då. :/ :)
Dom torkade av honom lite och sånt, tog på honom en liten "mössa" å lindade in honom i en liten filt och la honom sedan på mitt bröst. Å det var den mest underbara känslan jag någonsin känt och varit med om!! Jag tittade på honom å det var som kärlek vid första ögonkastet! Han var de sötaste, vackraste och mest perfekta jag någonsin sett! Samtidigt här så sprutade glädjetårarna, vi skrattade och hade puss- och kramkalas hela familjen! ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

30minuter senare kom moderkakan ut. Enligt Magnus så röck hon ut den för att jag var så trött (??) Jag själv minns inte, men jag har inte för mig att JAG gjorde nåt för att den skulle komma ut iaf så :/
Jag frågade henne om jag hade spruckit mycket, å hon svarade att jag bara sprack lite grann, inte alls mycket.
Men hur många stygn det blev har jag ingen aning om, hon sa inget å jag frågade inte, för de vill man kanske inte veta egentligen ;)
Kände inget medan hon "sydde", men nåt hon gjorde som hon förvarnade att "det kunde sticka till", två gånger, kändes! Vad det var vet jag inte? :/ haha!

När det var klart sa dom att det vore bra om jag gick och försökte kissa och att jag fick duscha när jag orkade. Jag ville gå på engång! Dom tog med sig Oscar, å Magnus fick följa med mig för att hålla koll så inget hände.
Hela kroppen var slutkörd, kunde kissa på engång men kände när jag satt på toa att jag inte skulle klara av/orka duscha nu på engång, vilket jag tyckte var jobbigt då man verkligen vill duscha efteråt! :/
Det gjorde även ganska ont för mig att sitta pga stygnen, eller ja, mest när jag skulle sätta eller resa mig vilket gjorde att det kändes obehagligt.

När dom sedan kom tillbaka med Oscar kunde vi inte göra annat än bara sitta och titta på honom, efter 9månaders väntan så var han äntligen här nu!
49cm lång och vägde 2996g, en alldeles underbar och perfekt liten mini människa! ♥


Detta kort har jag för mig att jag lagt ut förut också, ganska dåligt då det är så mörkt. Men det är iaf det absolut första kortet jag knäppte på honom. Fortfarande i förlossningssalen. Ca 4timmar gammal ♥ ♥ ♥


Såg ut som en liten rumpnisse typ :P Men världens sötaste rumpnisse! ♥ ♥ ♥


Här är vi hemma, och Oscar är 5dagar på detta kort, så sjukt söt!!!!! ♥ ♥ ♥
RSS 2.0