Mycket på gång

Den 20januari blev jag "officiellt" arbetslös igen, efter mammaledigheten. Nu den 16april hade jag varit inskriven på arbetsförm. å arbetslös i över 3månader, å gick därför in i "jobbgaranti för ungdomar" som det heter, eftersom jag inte hunnit fylla 25 än.
Jag antar att ni som läser vet vad de är och hur det fungerar. Jag måste alltså ut på praktik nu då, för att vara berättigad ersättningen, om jag inte lyckas få jobb vill säga.

Jag har varit väldigt dålig på att leta efter någon praktikplats, och har faktiskt fått hoppat in å JOBBAT iaf 4 dagar här i april! :) (har för mig att det är 5dagar men jag har tydligen bara skrivit upp 4!?? :/)
Hur som helst, jag är SJUKT tacksam och glad över att jag har fått hoppa in och jobbat lite och verkligen hoppas att dom ringer fler gånger! Men helt ärligt glömt bort att leta praktik när jag varit ledig å Oscar varit på dagis, å dagarna och veckorna går bara så sjukt fort helt plötsligt! :/

Jag har iaf tagit mig i kragen och ringt till två ställen som jag skulle vilja ha praktik på. Den ena var på kommunkontorets ekonomiavdelning, men där kunde dom inte ta emot någon praktikant nu, då dom redan hade en och skulle ta in nån vikarie över sommaren. Men han ville inte säga blankt nej heller och tyckte att jag skulle ringa efter semestern igen om jag fortfarande ville/behövde en praktik då istället.

Det andra stället var på Edsbyns möbeltapetsering, hon hade aldrig haft någon praktikant och ville ringa å prata med min handläggare på arbetsförm. för att få höra vad som gäller och annan information. Men troligtvis kommer jag få praktik där då iaf, å de skulle ju vara superkul! :) Jag har absolut NOLL erfarenhet inom möbeltapetsering, men varit lite intresserad av att få prova på de, och att sy älskar jag ju att göra! :P Dock på helt vanliga symaskiner då, eller overlock, men aldrig på nåt "värre" än så haha :)

För några veckor sedan sökte jag två jobb och ett sommarjobb också. Å idag fick jag besked över sommarjobbet. SJUKT glad att dom ringde mig, å att jag skulle få jobba under sommaren, MEN jag tackade INTE ja på engång, för det var nattjobb det handlade om igen. Å jag har sån jävla beslutsångest över hur jag ska göra!??! :( Jag har absolut INGEN aning... :(
Jag menar, jag har liksom barn nu, de hade jag inte dom andra somrarna som jag jobbade nätter :/ Vad ska jag göra med Oscar liksom? När ska jag kunna få sova om jag skulle jobba nätter!? :/
Alla jobbar liksom å Magnus går ju i skolan också, allt blev bara så himla krångligt helt plötsligt...

Sen är det ju alltid de här att man jobbar när alla andra har semester, å dom veckorna är det ju super trist att behöva jobba istället för att kunna umgås och hitta på saker med familj och vänner tycker jag, men jag/vi skulle ju VERKLIGEN behöva detta! :/ Hjälp?!..

Jag måste VERKLIGEN fundera och undersöka möjligheterna, om det finns några? Jag skulle ringa tillbaka med besked imorgon :/

Å imorgon ska jag till arbetsförmedlingen också, och till möbeltapetseringen å kika/hälsa på..

Mor min berättade även idag att morfars begravning blir torsdagen den 8maj.
Mycket nu som sagt..

Långfredagen.

I mars någon gång skrev jag att februari-mars mest hade varit berg-och-dalbane månader men inte skrivit mer om de eller vad det handlat om.
De kommer här nu, väldigt kortfattat.

Allt började väll egentligen för flera år sedan (5-6).
Då fick min morfar en stroke, och som många blir av det, så blev även han lite personlighets förändrad. Vilket faktiskt är ganska jobbigt att se på en person man ändå stått ganska nära, och känt hela livet.
Efter den stroken fick han en eller två till senare. Blev självklart ännu mer förändrad.

Samtidigt under denna tid började även min farmor bli surrig och knepig, något vi andra mest märkte av när hon hade flyttat från huset i flaxenbo till en lägenhet här i byn istället.

Men bara under det senaste året tycker iaf jag att det gått väldigt fort "utför" med båda. Att ingen av dom verkade känna igen en när man träffades eller mötte nån av dom på byn kändes väldigt lustigt kan ja säga. Och att båda höll på å gick ut å surrade runt dagar som kvällar gjorde att man oroade sig en del, speciellt under vintern, skulle dom hitta hem eller fryser dom ihjäl?
Eller faran som min morfar var eftersom han körde bil också (innan dom kom fram till att han inte fick köra längre), han körde åt fel håll i rondeller, struntade i vägdirigenter när dom byggde om uppe vid norraskolan.
Farmor var och försökte ta sig in i någon annans lägenhet, i fel trappuppgång och i fel hus mitt i vintern och dåligt klädd som jag förstått. Hade ingen koll på varken pengar, räkningar, om hon hade ätit, eller medicinerna sina.

Osv osv, listan på "saker" är lång.. Farmor fick tillslut hemtjänst iaf, i februari någon gång, fast min pappa och andra ville att hon skulle få bo på ett boende istället. Hur som helst, efter kanske en vecka med hemtjänst så hittade dom henne på golvet hemma och tyckte att hon såg lite sned ut i ansiktet, ringde ambulans och hon blev inlagt på sjukhuset i Bollnäs.
Bara några dagar senare hittar någon min morfar, som ramlat, efter Långgatan. Ambulans för honom med och blev inlagd på sjukhuset i Bollnäs. Samma avdelning som min farmor.
Jag vet inte om dom kom fram till om det hände något med farmor, hon tappade iaf funktionen i vänster arm och ben.
Morfar hade fått en hjärnblödning, som dom tydligen inte gjorde något åt typ de första dygnet pga att ingen kunde med sånt så dom väntade på svar från nåt större sjukhus (???). Han förlorade iaf också funktionen i vänster arm och ben. Så båda blev rullstolsbundna. Efter nån vecka på sjukhus för båda, hamnade dom på korttids på gyllengården (ett äldreboende här i byn).

Morfar min blev väldigt dålig där så dom trodde att det antingen var magsjuka eller typ hans "sista natt". Mor min åkte dit och var där med morfars fru i några timmar. Senare samma kväll blev det ambulans igen och inlagd på sjukhus igen. Vätska i lungorna som dom var tvungen att suga ur med jämna mellanrum. Där låg han i, jag vet inte, 3 kanske till och med 4veckor? eller mer? Han fick bara dropp under den här tiden, och kunde tydligen inte svälja längre så dom skulle operera in nåt så han kunde sondmatas. Men då hade han början till blodförgiftning så operationen sköts upp för att behandla det, så nu i onsdags opererade dom in de där. Men sen i fredags, långfredagen, så antar jag att hans kropp inte orkade med nåt mer (jag vet inte än om det var nåt som hände eller om kroppen som sagt bara inte orkade mer) och han somnade in.

(Måste bara sticka in här med att farmor fortfarande lever, och är på korttids fortfarande. Hoppas att hon får komma in riktigt på någon avdelning där sen :/)

Över morfar, det känns bara så konstigt att han är borta :/ HAN har ju varit "borta" ganska länge om ni förstår hur jag menar. Han har ju inte varit sig lik på flera år som sagt. Men nu kommer man ALDRIG ens kunna träffa honom igen.

Jag bara hoppas att han har det bättre där han är nu, världens bästa morfar ♥

Igår och denna helg

Börjar med att min Magnus inte kommer hem den här helgen! :( Super jävla tråkigt tycker jag! Men då vi faktiskt inte har världens bästa ekonomi eftersom båda är arbetslös, han pluggar ju å jag har bara föräldrapenning (den lägsta eftersom jag inte haft någon riktig inkomst att utgå ifrån, å dessutom ännu mindre nu sen Oscar började på förskolan) så tänkte han stanna kvar i Stockholm den här helgen då han bara har lektioner måndag och tisdag nästa vecka. Vilket jag självklart förstår de blir ju lite onödigt åkande liksom, men de känns ändå jättetråkigt att han inte kommer hem :(
Å så blir jag lite såhär, liksom vad ska jag och Oscar göra hela helgen själv då? Kan/vill ju inte bara sitta hemma å ha tråkigt ee :/ Måste verkligen försöka hitta på någonting!

Igår umgicks vi iaf med cissi och wilma hela dagen. Oscar var ju på förskolan till 14 men dom kom hit ett tag ändå innan, och sen kom dom tillbaka efter att jag hämtat hem honom ♥
Så drog vi iväg till öjeparken och busa å lekte där ett tag, sen tillbaka hem hit, gjorde middag å käkade tillsammans då även cissis karl också var borta.
Dom åkte hem strax före klockan 20, så det blev verkligen en heldag som sagt :) Superkul! :)


Wilma och Oscar :)


Cissi och Oscar :)







De absolut roligaste verkade vara att åka rutschkana, jobbigt för mamman som var tvungen att lyfta upp och "springa" med på vägen ner bara ;) haha! å de skulle åkas om, och om, och om, och om, och OM igen haha :) Men de var iaf jättekul! :)

Om det är någon som har lust att hitta på nåt/umgås med oss här under helgen så får ni jättegärna höra av er, vi har som sagt inga planer alls hittills :/ :)

Nytt och annat

Jag och cissi skulle ju åka på en utförsäljning i gamla edmarks lokalen för ett tag sen, som jag skrev i nåt tidigare inlägg. Hittade inte så mycket där men fick med mig en mössa till Oscar och tre par strumpor till mig själv därifrån :) haha.


Den är lite stor men men han kommer ju växa i den :) Härligt med såna här nästan "lysande" färger tycker jag! :)


Älskade yrväder!!! ♥

Jag och cissi var även till Bollnäs för någon vecka sen. Då blev det också lite nytt till Oscar. En stol, vår/sommarjacka och två mössor :)




Inte världens roligaste jacka kanske, men jag tyckte den var rätt snygg ändå :)

Pappan Magnus vann en auktion på tradera, ett nytt skitsnyggt regnset till Oscar! Superbra när man kan få tag i saker/kläder billigt/billigare tycker jag! :)






Segt att vänta på mamman när hon ska hålla på å knäppa kort innan vi gick ut ;)


Haha, förresten så satte sig Oscar och bajsade på golvet en dag innan vi skulle bada/duscha. Haha! Jag hade klätt av honom och tog med honom in i badrummet där jag klädde av mig, å medans jag gjorde det så satte han sig å bajsa, haha! Jag blev lite chockad, de har aldrig hänt förut, han har varit väldigt regelbunden tidigare å typ nästan haft sina "tider" när han bajsar typ.. haha, så roligt! Sen tittade han å pekade på "högen","pratade" å såg alldeles förvånad och oskyldig ut ;) haha!!


Jäkla söthög alltså!! ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ :D haha!

Lindbergs rean som jag hållit på å tjatat om, kanske inte så mycket här, men irl iaf ;) haha! Den har ju också varit nu, och dit var vi också (jag och cissi, haha!) Men självklart skulle den rean vara just den månaden som ja fick som sämst med pengar så jag köpte bara två par shorts till Oscar eftersom sommaren närmar sig :)



Å så har Oscar även fått ett bamse regnställ, en vår/sommarjacka och en skinnjacka av sin mormor och morfar ♥


Jättefina och så himla behövligt! Dom är ju bara för snälla, TACK så himla himla jättemycket för allt!! ♥ :)

Nu, lite andra bilder :)






Min långhåriga sötnos! ♥










♥ ♥ ♥
RSS 2.0