Photo shoot

När Oscar fyllde år så fick han jättefina kläder av sin mormor och morfar, som jag har "bestämt" att han ska ha på sig på julafton :) haha. Jag hade tittat på ett liknande set tidigare men som jag inte har köpt, å de setet visade jag för min mamma så det var nog de hon hade i tankarna när hon köpte de där också ;)

Men iaf, jag tyckte att det skulle va roligt att knäppa lite fina kort på Oscar och kanske göra julkort av, så igår försökte vi ha en liten photo shoot. Men de gick tyvärr inte så bra som jag hade hoppats ;)
Jag hade letat fram en tomteluva och tagit på honom dom fina kläderna han hade fått, men luvan ville han verkligen inte ha på sig, hann inte ens ta på honom den riktigt innan han slet av den, å still kan man ju absolut inte vara så alla kort blev suddiga, förutom ett eller två, men då är det ändå någon lurig min på dom eller att han tittar åt ett annat håll. Å jättesur blev han efter en stund också, så vi gav upp :)

Hahaha, lilla älsklingen gör de svårt för mamman ;) ♥ ♥ ♥


Delar samma bild här, som jag la ut på instagram, över gårdagen ♥

Får se om vi försöker igen någon dag här framöver, eller om det inte blir några julkorts-kort :)

Jag har fått en Award

Hur fungerar awarden? Här är reglerna:

-Tacka och uppmärksamma den som nominerat dig.
-Skriv 11 random fakta om dig själv.
-Svara på dom 11 frågorna du fått i awarden.
-Välj ut 11 bloggar att nominera (du kan inte välja den som nominerat dig).
-Skriv 11 frågor åt dom du nominerar.TACK så jätte mycket för Awarden Carro! :) Ni kan ju ta å kika in på hennes blogg HÄR :)

Här kommer 11 random fakta om mig:

• Jag är född den 31 Maj 1989
• Jag har "alltid" antagit att jag varit född på Bollnäs BB, men när det kom på tal (när jag var kanske 14 år), fick jag veta att jag är född i Uppsala (bestämt sedan innan).
• När jag var bara några dagar gammal bytte dem blod på mig (därför jag är född i Uppsala), och nån vecka (eller månad?) senare var det tvungen fyllas på.
• Min pojkvän, sambo och pappa till våran underbara son, är den första och enda förhållande/pojkvännen jag haft (förutom såna från lågstadiet som jag inte tycker räknas :)
• Jag har bara två kusiner.
• Min pappa har 4 bröder, men jag och min bror är min farmors enda barnbarn.
• Min mormor bor i Italien, och jag har därför bara träffat henne en enda gång. (ca 12 år sedan)
• Jag har tatuerat mig 3 gånger, men har bara 2 tatueringar ;)
• Jag är 24år och har aldrig haft ett riktigt jobb, förutom två sommarjobb. =/
• Jag gick ett extra år på gymnasiet (alltså ett fjärde år).
• Jag har rökt i över 11 år.. (Hemskt) =/

Frågorna jag ska svara på;

- Vill ni ha barn/fler barn?
Det är faktiskt inget vi pratat om på allvar än, jag har alltid sagt att jag troligtvis bara vill ha ett barn. Men NU skulle jag nog kunna tänka mig att ha två. Men INTE än på ett tag isf! :) 

- Någonting du tror att andra personer tycker om hos dig?
Haha, inte vet jag? Kanske att om man faktiskt lär känna mig så är jag snäll och om någon vän ber mig om hjälp så gör jag verkligen så gott jag kan och allt jag kan för att hjälpa.

- Någonting du tror att andra personer tycker mindre om hos dig?
Det är nog att jag "jämt är så surig". Jag ÄR INTE det, men de är det jag och andra får höra om mig, av folk som inte känner mig iaf. =/ :) Däremot folk som faktiskt känner mig, kan nog tycka att det är lite jobbigt att jag är så himla rastlös kanske?

- Vart handlar ni helst kläder?
Hmmm? Måste nog svara H&M, jag tycker om ganska många klädaffärer, men handlar oftast från H&M.

- Blind eller döv?
Döv tror ja?

- Vad tycker ni bäst om att göra?
Jadu.. Jag iaf, vill umgås och träffa folk! Nära å kära och vänner, jag tycker inte om att vara själv.

- Någon fobi?
Fobi och fobi, men jag verkligen hatar kryp =/ Typ allt, spindlar, skalbaggar, flugor, getingar osv. Och magsjuka! Ja, magsjuka kan jag nog säga att de är en fobi..

- Favoritskådis?
Kan nog inte riktigt säga att jag har någon FAVORIT, tycker många är väldigt bra, men är otroligt dålig på att komma ihåg namn =/

- Vart ser du dig själv om 5 år?
Svårt, man har många drömmar och tankar men inte så mycket tidsbestämt ;) Det får ta tid tycker jag. Men åtminstone, förhoppningsvis, ett fastjobb som jag trivs med. Att jag har skaffat körkort. Kanske ett fint eget hus som vi själva äger (med Magnus och Oscar såklart). Å kanske att jag är tvåbarnsmamma då ;)

- Drömyrke?
Jag har inget drömyrke då jag inte vet vad jag vill jobba med riktigt. Men kanske desiger då som jag ville förr, fortfarande lika kul iaf.

- Favoritkroppsdel på dig själv?
Ååh guu va svårt!! =/ Då jag inte alls gillar min kropp så har jag ingen. Men om man måste svara nåt så säger jag väll bröstet då, å då menar jag INTE tuttarna utan själva bengrejen ovanför, bröstet! Typ med nyckelbenen å de liksom.. Hahah!Jag känner inte ens 11 personer som bloggar! Haha, jag tar dom få jag kan! :)
Jag nominerar: Madde, MalinEmma och Cilla

Mina frågor till er:

-Vill du/ni ha barn/fler barn?
-Julpynt och julen, yay or nay?
-Hur spenderar du helst din egentid?
-Har du någon drömresa? (inom/utanför svergie, med/utan familj)
-Vad gör ni helst på fritiden?
-Ditt/erat liv om 5år?
-Om du vann lite eller massa pengar, vad skulle du köpa FÖRST?
-Bästa/sämsta egenskap?
-Vilket är ditt drömyrke?
-Vart köper ni helst kläder till dig själv och/eller era barn?
-Hur kommer ni spendera eran jul?

Tråkiga frågor kanske, men jag tyckte de var jättesvårt att komma på hela 11st, så det fick bli som de blev :)

Why!?

Jag förstår inte varför! Å gud så störande och irriterande :/


Titta på gardinen i bakgrunden, den är nästan ända emot golvet.
Igår bytte jag till julgardiner:


Titta!! VARFÖR!?? Dom SKA vara lika långa egentligen (för jag har köpt båda i 220cm längd), men de skiljer ju jättemycket!? :/ Skulle snarare gissat på att dom röda bara är 2meter, men de stod 220cm iaf!

Bara för det där så vet jag inte om jag ska ta ner dom för att det ser förjäkligt ut, eller om jag ska låta dom vara så :/

Vad säger ni? Ser det allt för hemskt ut så jag måste ta ner dom eller? :/

Oscars dag! ♥

Idag var den dagen jag "tjatat" om i säkert 3 månader. haha! JA, OSCARS ETTÅRSDAG!! :D

Gårdagen spenderades mestadels till att baka och förbereda allt samt städa inför dagens födelsedagskalas :) Vi gjorde massor av chokladbollar, kolakakor med daim i, en smörgåstårta och en jordgubbstårta :)Tråkigt nog så hann jag inte riktigt med att knäppa så mycket kort :/ Man hade liksom så fullt upp med allt annat runtomkring samtidigt som man ville ge Oscar så mycket uppmärksamhet som möjligt och även vara social med alla som kom, och eftersom jag hade en klänning utan fickor så la jag självklart bort mobilen och då glömdes det bort att knäppa massa kort också, men några blev det ju iaf :)
Man kan väll konstatera att jag inte är speciellt rutinerad när det gäller såna här födelsedagskalas och då det kommer så pass mycket folk på en och samma gång :) Jag är tillräckligt virrig ändå liksom, haha! Även fast mor min hjälpte mig med massa i köket, det tackar jag ödmjukast för! ♥

Å det var då tur att en familj kom lite senare så att vi alla, för de första, fick plats runt samma bord (det känns ju mycket mer socialt), och för de andra att vi fick tid och kunde sitta ner och fika MED dom, istället för EFTER alla som det TYP blev tidigare :) Haha!

Men det var iaf jättetrevligt och jätteroligt, en riktigt lyckad dag tycker jag ändå, fast jag varit lite stressad och något virrigare än vanligt :)

Jag tror Oscar tyckte att det varit en väldigt bra och rolig dag också, när han fått massvis med uppmärksamhet från alla håll och kanter, rivit upp massa paket och fått massa fina presenter :) ♥


Jag är så trött att jag inte vet vad jag ska skriva mer, så jag avrundar inlägget med dagens instagram bild här ovanför.
Nu blir det att sova av! Godnatt ♥

Tio dagar

Japp, som rubriken lyder så är det nu bara TIO dagar kvar tills Oscar fyller ett år!! :) Tiden har gått så sjukt fort! (Ja vet, ja vet, tjat-moster här) haha.

Å jag kan inte förstå hur svårt det ska vara att hitta presenter till en ettåring!?
Eftersom det är så pass nära jul så är det ju både födelsedagspresenter och julklappar som ska köpas, å jag tycker att det är så svårt att hitta!! :/
Visst han är ju fortfarande liten ändå och egentligen kanske det är roligare med pappret och snörena nu, men man VILL ju köpa nå roliga leksaker till honom! ;)

Men nåt paket tills han fyller år har vi ändå lyckas fått ihop, och i måndags beställde jag några julklappar :) Till Oscar, Magnus och min pappa :) Lite "jobbigt" då ekonomin inte är den bästa för tillfället, men samtidigt väldigt skönt att man kommit igång med det :)

Det är väldigt svårt att komma på vad man ska köpa till Magnus och min pappa också :/ 3 till Magnus och 1 till far min är klara iaf.
Till mor min vet jag redan vad jag ska köpa, jag har en liten lista i huvudet som jag "observerat" fram ;) Frågan är bara om jag lyckas hitta de jag vill köpa. haha :)


Instagram bild från igår, Oscar sitter å "pratar" med morfarn :)

Duktig kille!

Jag har ju skrivit tidigare att Oscar tog sin första "promenad" på 5-6 steg, och tidigare bara tagit 2-3 steg. Nu går han mest hela tiden! :)
Visst det är stappligt, å han snubblar och ramlar, men reser sig och fortsätter på engång. Kryper gör han knappt alls längre tycker ja, om det inte är för att komma in under saker, eller om han ramlar framför en leksak typ :) haha
Mammas duktiga kille! ♥♥♥

Å självklart blir det bara allt svårare och svårare att knäppa kort på den lilla busen ♥ ;) Man knäpper typ tusen kort varje gång och hoppas att NÅT inte blev suddigt ungefär ;) haha, han är liksom överallt och ingenstans, sedan han lärde sig krypa, och nu när han kan gå så är det ännu "värre" :D Haha.


Ett till suddigt kort, från förra veckan ♥

Farsdag

I söndags var det farsdag, och vill bara tillägna ett inlägg att gratulera alla pappor i efterskott!Pappan i det här hemmet åkte tidigt på söndagen för en ny skolvecka i huvudstaden, så på eftermiddagen/kvällen tänkte jag och Oscar att vi kanske kunde åka till mormorn och morfarn, men dom hade inte tid.
Så det blev inget riktigt "firande" alls för oss, jag och Oscar var bara hemma :)

Ett stort grattis till alla pappor i efterskott! :)
RSS 2.0