Duktiga jag!

Idag har jag minsann varit duktig tycker ja! Jag vaknade ganska tidigt, av mig själv. Tvättade fyra tvättar, och mellan tvättarna plockade jag ihop lite skit som skulle kastas å "småstädade" lite, åt frukost, diskade, drack kaffe, diskade lite till.
 
Efter att den sista tvätten var klar och hängd så fick min far bli min privata chaufför en stund, så for vi ut på byn så jag kunde höra efter praktikplats (fick inget svar direkt där idag så jag skulle komma tillbaka imorgon igen), sen var ja på arbetsförmedlingen, sen på ICA å panta och handlade lite "småsaker" som jag saknade.
Hem hit med de, och fick hjälp att bära ut alla sopor. Följde med hem till mina föräldrar och fick äta där. SEN tog jag minsann fram min kära symaskin å sydde lite! :)
 
Inget avancerat eller speciellt, men för fleera år sen fick jag påslakan av min mor som vi i efterhand upptäckte att de var till dubbeltäcken, alltså ca 215 cm brett. Så nu äntligen tog jag tag i de å sydde av dom till normal storlek så vi har någon användning för dom :)
Å en del av tyget som blev över sydde jag ett till påslakan och ett örngott, fast i mindre skala till vagn/vagga :) Dock blev det ju ett lite udda mått på de påslakanet, men jag får väl sy av ett "gammalt" täcke till rätt storlek så det passar då :)
 
Det var så roligt att få sy lite igen! Nästan så man inte ville sluta när man väl hade börjat och kommit igång liksom :) Men när man har begränsat med tyg och fantasin inte riktigt är på topp så blev de inget annat än påslakan.. 
Å resten av tyget som blev över vet jag inte alls vad jag ska göra med?.. Mor min får väl kanske göra matt-trasor av de då? =/
 
Aja, nu är de dags för min kvälls-dos av Ferronolen och en kvällsmacka eller nåt. Sen ska ja lägga mig i soffan å vila ryggen lite till en serie innan det blir sängen och sova! :)
 
G'natt!

Kombivagnen + extras!

Jag skulle ju lägga upp bilder på vagnen också! Så här kommer dom, flera st! :)
 
 
 
               Dricka/flask-hållare + "bricka"                                                 Skötväskan
 
                        Myggnät                                                                 Regnskydd
 
                        Bilbarnstolen                                              Bilbarnstolen med sol och vindskydd (?)
 
                                                  Bilbarnstolen kan fästas på vagnens chassi.
 
                                                  Kombivagnen som sittvagn och alla delar! 
 
Med tanke på de billiga priset för det här kitet så visste man ju inte riktigt vad man skulle förvänta sig, å visst är det vissa saker som man tycker kunde ha varit bättre osv, men i helheten så är jag faktiskt jättenöjd med allt!! :)

Onsdag hela dagen!

Fortfarande förkyld men de är på väg åt rätt håll iaf! Inge halsont sen någon dag tillbaka å ingen feber igår vad ja vet, å inte hittills idag. Men förkylningen och hostan är ju kvar.. =/ Hoppas det går över helt snart!
 
Det är lite svårt att veta vad som är vad med "klenheten" som ja känner, eftersom jag har fått lite dåligt blodvärde pga den lilla krabaten i magen ♥ Men eftersom jag inte har någon feber, å känner mig ganska pigg men samtidigt lite klen och små yr så antar jag att de är för blodvärdet.
Lågt blodvärde/järnbrist kan ju ha såna symtom; trötthet, yrsel, dålig ork, huvudvärk, dimmig syn, irritation m.m. m.m.
 
Det har jag ju inte heller skrivit nåt om tidigare.. Men, på det första blodproverna som jag tog på mödravårdscentralen så låg mitt blodvärde på 136 elr 134 (minns inte riktigt). Andra gången hon kollade, några veckor senare, hade jag sjunkit till 128. Det var ingen fara men hon tyckte att jag skulle börja med järntillskott ändå så det inte skulle sjunka så mycke mer. Jag började då ta 15ml Ferronol en gång om dagen (då jag har vääldigt svårt att ta tabletter) smakar förjävligt kan jag säga!
 
Tre veckor senare kollade hon igen, då hade jag sjunkit till 114 FAST jag tagit Ferronolen, och även försökt ätit lite broccoli, grön paprika å sånt som ska innehålla järn. Hon bestämde då att jag skulle ta 15ml två ggr om dagen istället.
Å två veckor senare var jag dit igen (i måndags), å då hade jag IAF sjunkit. Så nu ligger jag på 112, de var ingen stor minskning, å hon sa att de är ju ingen fara med att blodvärdet sjunker men att de vore bra att stanna av de å försöka få upp de lite.
 
Hon rekommenderade att ja skulle fortsätta med Ferronolen, men även försöka äta mat som innehåller järn ofta, tex blodpubbing åtminstone en gång i veckan, nötkött varje dag (!!?), blodbröd, broccoli, grön paprika, ärtor, spenat m.m. Undvika mjölk, te och kaffe till eller direkt efter järnrik mat pga att de hämmar upptagningen av järnet.. Å istället dricka/äta sura/syrliga saker till, tex juice, lingonsylt och sånt.. Även nyponsoppa. osv..
Så de ska jag verkligen försöka göra så gott jag kan nu, för att få upp värdet en del :)
 
Nog om de! Jag har nu, idag, gått fulla 30 veckor å de är "bara" 10 veckor kvar! :) Förutom mitt nedsatta blodvärde så är allt bra! Jag har gått upp nästan 10kg nu, å de mesta har nog satt sig på mage, rumpa och lår tror ja :) Några ytterst småa bristningar har jag lyckats fått nu också, på magen, såg jag igår hos mina föräldrar med hjälp av en spegel med förstoring.
Jag hade hoppats att jag skulle slippa sånt när jag lyckats gått så länge utan, men eftersom det dykt upp småa nu så blir det nog fler innan det är färdigt! =/ :)

Fredag!

Jag är nu i vecka 29 + 2, det innebär alltså att det "bara" är strax under 11 veckor kvar till beräknad förlossning :S Ojoj, tiden har gått så fort fast den samtidigt går långsamt!? haha!
Magen växer på, men jag undrar om det bara kommer smälla till dom sista veckorna (?) eller om den kommer fortsätta växa som den gör nu? (sakta men säkert, tycker jag iaf) =/
 
Jag börjar oroa mig ganska mycket över kläder nu, både till mig själv och den lilla/lille. Jag börjar ju bli lite för stor för typ alla mina kläder nu (iaf av de jag brukar använda) =/ De flesta byxor är för små, BHarna börjar de verkligen bli kris med, trosor blir "slut" i resåren, linnen känns rätt tajta osv..
Å så tittade jag igenom bebiskläderna igen som vi köpt (som jag la upp bild på i de förra inlägget) och upptäckte att de mesta, både de vi köpt och fått, är i strl 56 =/ Så vi har typ ingenting att packa ner i väskan som ska med till bb sen (!!).. Nedrans! =/
Jag får nog försöka införskaffa nåt mer plagg, till oss båda.
 
Min Magnus har varit sjuk, å lyckades smitta mig så jag blev sjuk lagom tills han blev frisk och skulle på kryssning! Han åkte imorse och kommer hem igen imorgon kväll (tror ja?) så jag är sängliggandes och helt ensam, eller ja, soffliggandes rättare sagt :) Jätte tråkigt! Sjuk på en helg dessutom =/ :(
Alvedon, nässpray, olika halstabletter + "hals-kurer", soffan, täcke + kudde å massa avsnitt av "Gossip girl" är det sällskap som jag får nöja mig med idag, och troligtvis imorgon också..
SEN hoppas ja att de börjar vända! Mina förkylningar brukar ju alltid sitta i sååå himla länge! Men hoppas på att de går över fort får man ju göra! ;)
 
P.S. Tror inte att jag har nämnt de här tidigare, men iaf så har vagnen och de som vi beställde kommit! De kom i början av förra veckan har ja för mig. Den och de grejerna kommer jag lägga upp kort på här också, men troligtvis inte idag, iaf inte just nu! :) För nu ska ja lägga mig å vila ett tag igen, å kika på fler avsnitt av "Gossip girl" :) D.S.
RSS 2.0