*Nu är det jul, här i vårt hus*

Eller ja, lägenhet är det väl vi bor i, men så går ju inte sången :) Har äntligen fått upp lite pynt! Började lite igår med att stryka och sätta upp julgardiner i vardagsrummet och ljusstakar i sov- och vardagsrum. Sen fortsatte strykandet och pyntandet idag efter att vi varit i bollnäs en vänna å köpt lite grejer, men bland annat nån julklapp och julstjärnor :) Så det som fattas nu är lite annat "små-pyntande" som får bli allteftersom pga att saker måste införskaffas, och julgardinerna till sovrummet, som jag beställde för längesen men dom har inte kommit än =/ Runt den 15;de december skulle dom komma, typiskt!

Något jag saknar är lite blommor eller nå växter i fönstren, för det ser ju så himla tomt ut! =/ Men när ekonomin inte tillåter så får man ge med sig och vänta med de :) Jag tycker dessutom att det känns viktigare med allt julpynt (som vi varit tvungen köpa nästan allt nytt, annars är ju de något man har kvar, om man inte vill förnya något) och julklappar såhär års, och MAT såklart :) Men växter är ändå saknade!

Hahaha!

Bara för det så såg jag, efter att ja hade skrivit föregående inlägg, att de hade börjat snöa nu! :) Känns genast liite bättre, bara de att denna första snö kommer väl inte ligga kvar.. Men de kommer ju lite iaf :D Yaay!

*Happy-face*

27 November

Första advent, julskyltning och ingen snö... =/ Känns lite sådär de tycker jag! Det är mörkt, trist, blött och kallt bara.. Det blir ju så mycke ljusare och mysigare när snön ligger vit på backen, å det känns inte lika kallt då heller! Tycker även att julskyltningen i år var ganska dålig, inte alls lika mycke folk ute som de brukar vara, färre julstånd efter långgatan och som sagt, INGEN SNÖ..

Å vi har inte ens julpyntat någonting än, såhär sen har jag aldrig varit med pyntning runt jul! 
Vanligtvis den här tiden på året så har till och med julgranen varit framme och stått klädd i någon vecka
Men jag har ingen lust, eller, ja vill men ändå inte.. De finns liksom ingen julstämning så de känns inte lika roligt att julpynta.. Jag hoppas att lusten kommer krypandes snart, de är ju så tråkigt nu, de känns inte alls som att de snart är jul.

Tjolahopp!

Mjoda, det blev minsann saffransbulle-bak i torsdags, med vanilj :) Å riktigt bra och goda blev dom! :)

Igår kväll va ja hos Marina och hade lite The Vampire Diaries-maraton, 8st avsnitt tittade vi på, å nu har det inte kommit ut några fler av säsong 3!!! :( Dom får väl skynda sig på lite så man får fortsätta kolla! NU :) Dom är ju såå braaa!

Idag har min kära far varit här och kopplat å dragit å donat, så nu har vi äntligen fått två el-uttag i hallen, förbannat jävla bra! :) Förut fanns de inte ett enda! Vad är de för joll? Man vill väl kunna ha en lampa elr nåt i fönstret åtminstone liksom.. =/ Eller ljusstake/julstjärna i dessa tider :) Men nu så, är det fixat :D Yaay!

Senare, ikväll, ska vi till mina päron å käka också, ska bli så trevligt sa! Å förhoppningsvis gott :) Vårrullar, hemmagjorda som vi köpt av nån thailändska som Magnus mor känner :)
Jag är ju inte sådär jätte förtjust i sån där konstig utländsk mat precis, men de blir säkert jättebra! :P

Hohoo? :(

Men vart har "mina" läsare tagit vägen?! När jag inte hade skrivit något på över ett halvår så var det ändå fler som läste  än vad det är nu, dubbelt så många för att vara exakt.. Skriver ja så dåligt så att den var bättre att läsa när ja inte skrev nåt?! =/ Hahaha.
Visst, min blogg är mest för min egen del, som minne och för roligt, men de är ju ganska roligt att titta på statistiken å se att folk läser också ;P

Onsdag

Förutom att ja fixat jul på bloggen idag så gjorde jag och Magnus lite knäck i kvällst :P Blir säkert fler gånger innan jul också för dom lär ju ta slut rätt fort kan jag tänka mig :) Men de får nog dröja ett litet tag iaf så kanske jag har glömt bort lite hur satans ont man får i armen när man står där som ett fån och häller i "smeten" i formarna! Huh! Haha :)

Imorgon fortsätter nog julbakningen med lite saffransbullar tror ja, om inget annat kommer ivägen :) Vi får hoppas att de går vägen, eftersom jag aldrig har bakat något med saffran förut! De ska bli så skoj sa :P
Sen vill ja jättegärna baka pepparkakor, med kristyr på, och göra ett pepparkakshus också för engångs skull! De brukar vi aldrig göra =/
Vi får se hur de blir med kristyren å pepparkakshuset, men pepparkakor ska då bli av iaf :)






(Alla bilder är lånade från google)

Tjohoo!

Nu har jag lyckats fått de julfint på bloggen :)
Bara i hemmet kvar nö, men vi har inga julstjärnor så ja vill inte börja än =/ Jag måste försöka ta mig iväg å köpa de, INNAN söndag! Det är ju första advent redan DÅ!
Jag som alltid brukar vara tidig med julpynt jämfört med alla andra, men inte de här året inte.. Jag tycker fortfarande att det känns lite tidigt, men de är väl just för att första advent är så tidigt i år, och att de inte är någon snö än, som gör att de känns som att de är väldigt tidigt att börja pynta redan liksom.. Men som sagt, på bloggen har jag ju pyntat nu iaf :)

Jag blev såå sugen på att plocka fram alla julsaker igår när ja gick till mina föräldrar och såg att dom hade börjat hängt upp dom där jul-lys-sakerna (vad fan heter de?!) som hänger efter långgatan, och att även mor min hade börja pyntat! Det är ju jag som har brukat fått "köra igång" det där! Haha :P

Men snart så!

Dax igen

Nu var det någon dag sen jag uppdaterade igen, så ja slänger in ett inlägg nu da :)
I torsdags följde jag med mina föräldrar till min morfar, för att fira både farsdag och min morfars födelsedag (han fyllde år i lördags 19/11). Å hembakat fika är väl alltid godast! Ruth, min morfars fru (inte min riktiga mormor) har alltid hembakat fika som hon bjuder på när man hälsar på.. Så vill jag också ha det :P De är ju så himla gott! :)


 
                   Äkta gofika, allt hembakat!                                                   Morfar! :)

Tårta bjöd dom på också, fast den va köpt iaf :) Men den varken åt ja eller knäppte nåt kort på, en "prinsess-tårta" vare iaf, om de nu är så dom heter :)

Nu har vi även fått alla julgardiner och de som vi beställde för ett tag sen. SÅÅ roligt :) Jag bara läängtar tills vi kan börja julpynta här! Å baka en massa jul-gottigheter skulle ja vilja göra också! Typ pepparkakor, lussekatter, lussebullar, knäck osv. Meen de får vi väl se hur det blir med den saken, jag VILL göra de iaf :)


Påslakan, julgardiner, och några juldukar som jag letat upp hemma :)

Om juldukarna kommer komma till någon användning vet ja inte riktigt än, dom passar liksom inte vårat nya vardagsrumsbord, det är för kort, eller dukarna för lång (?) Det är iaf så att dom PRECIS sticker ut en liiten bit på båda sidor, men inte tillräckligt mycke för att dom ska hänga ner på sidorna, utan de bara spretar ut.. INTE bra!
Så vi får la se hur det blir med dom också :)

Har suttit å lyssnat på massa julmusik idag, för att försöka få fram julstämningen, som är väldigt svår att hitta när de inte är nå snö än (!?!) fast det är i slutet av november =/ Måtte de komma snö innan jul iaf! Hoppas jag..

Besviken! I'm too small....

För någon dag sedan klickade jag hem en klänning från Nelly, som jag verkligen ville ha! Å igår fick ja ett mess av min kära mor som berättade att jag hade fått ett paket, for dit, öppnade paketet och provade klänningen. Tror ni att ja kunde ha den?! NÄÄÄ! :(
Vad har dom för konstiga storlekar egentligen? Jag beställde den i strl XS och ändå var den för stor! :( Så den fick bli skickad tillbaka.. De tråkiga var att XS var den minsta storleken som fanns på den klänningen, så ja kan inte få en annan heller.. :(
Jag verkligen hatar att vara såhär liten och smal som jag är! Sånt man verkligen vill ha finns i stort sett aldrig rätt storlek.. :(


Jag ville ju verkligen ha deen!!!

Meen, man kan ju hoppas att de kommer in fler i mindre storlekar sen nåt tag ;)

Gilla ? :)

Hmm, nu ska vi se.. Jag har precis lagt in en "facebook gilla-knapp" här på bloggen min, som syns under varje inlägg..
Men, jag har absolut ingen aning om detta funkar.. Jag vet inte om de syns på facebook att man har gillat, ja vet inte om de kanske blir att man har gillat alla mina inlägg genom att trycka på "gilla", eller om de är så att man gillar specifika inlägg.. Som sagt, jag har ingen aning om hur det funkar, men de får ligga kvar ett tag iaf, så får ni som läser gärna prova :P De är ju lite roligt också!

Kommentera gärna hur de funkar, eller varför inte bara kommentera ändå? ;)

Soo expensive.....

Jäkla Cissi! ;)
Efter att ja fått pillat på din iPhone4 så vill jag väääldigt gärna ha en också! Men jag skulle vilja ha antingen en iPhone 4S elr iPhone 5an som kommer.. Men dom är ju så fruktansvärt bajsans dyra jöh!! 
Herregud alltså, ja har suttit å kollat runt på lite sidor idag, å alltså, den billigaste går ju på runt 6000kr ju!! Mamma mia! Så vill man ju ha lite extra grejer eftersom de är en sån dyr mobil också, typ displayskydd och nå skyddsskal å sånt, visst de är väl inga jättedyra saker, men de priset sticker ju iväg endel ändå.. Näe fy tusan, massa pengar blev de iaf! Så nu är ja lite ledsen i ögat, ja vill ju också haaaa!!! :( Men de är ju på tok för dyrt för min ekonomi de där.. snyft!


Några bilder på iPhone 4S'en;




Så fin, och såå bra! Vill ha, vill ha, vill haaa!!

2011-11-11

Idag har jag vart på dop! Det var Cillas lilla tös som skulle döpas, Shinbi Isabel Kim :)
Go-fika och trevligt vare! Så ja tänkte att ja skulle lägga ut en lite bilder som får summera det hela :)
(OBS, många kort blev lite suddiga pga att ja va tvungen att zooma och sånt, men dessa som jag har valt ut är skapliga. Finns några fler också, men dom lägger jag kanske ut i typ, nästa inlägg, om ja orkar :P )

Pictures:


Cilla med lilla Isabel, och storasyster Carro.



Carro, Cilla, bääis & deras pappa Olle.



Med prällen, och ett huvud ivägen ;)



*Gääsp* :D



Cillas pappa Olle, med syster och bror (tror ja?), spelade och sjöng litte.








Cilla med massa dop-presenter :)






Isabel med Gurli.


 
Ego + bjudbilder på mäh själv!

Såå

Nu har det gått någon dag och jag har lugnat ner mig angående "footern" :)
Kikade lite nu, å jag tror fan att de får vara som de är nu, utan footer i "kategorier" kategorin.. De va ju bara där den krångla, tror ja, så ja tog bort den därifrån.. Men Cissi berättade ju idag, eller igår(?), att min blogg såg lite konstig ut när hon tittade på den på deras dator, så de måste ja kolla upp också.. Haha :)

De senaste två dagarna har jag mest fipplat med photoshop och gjort om Cissis blogg, så förhoppningsvis börjar hon skriva igen da!! :D

Å nu ikväll började ja firnula lite på en juldesign till min egen :P Blir nog bra tillslut, men ja tycker att de är liite för tidigt att ändra nu.. Även om ja älskar julpyssel å att julpynta å allt som nu finns och hör till julen! :D Haha.
Appropå de, så fick vi några julgardiner idag som vi hade beställt :) Eller ja, det var bara vanliga röda panelgardiner som vi ska ha till andra julgardiner med motiv, men dom har inte kommit än. Men de va ju roligt ändå :)

Gå in å kika på Cissis blogg också, länkat här ;)

Blogg jävel!

Jag som var så glad iförrgår å trodde att jag hade fixat till de där med "footern", idag har jag upptäckt skavanker med den saken, å jag hittar inte felet och kan inte rätta till de!!! Morr! Faan....

Så nu ikväll har jag suttit och återställt kodmallar och börjat om där felet är, men då verkar de vara nå joll med uppdateringen på designen här också, så saker jag har tagit bort ligger fortfarande kvar, å jag ser inga ändringar?! Suck...
Ja får gott vänta ett tag, eller någon dag och försöka sen igen.....

Jag lyckades!!

När jag höll på å gjorde om designen här på bloggen så skrev ja ju om att det var vissa saker som verkligen inte ville funka å att jag höll på å bli galen och lite sånt.. hehe. Men NU sörrni, har jag lyckats fixat till en av sakerna, en footer! :D

Guu vad de har krånglat, ja höll nästan på att ge upp, men igår så satte ja mig å firnula på den där lymla koden, å så ändrade jag om den totalt å nu funkar de :P Ja blev glad!! Ja hoppas verkligen att det har blivit riktigt så ni som läser kan se den, så de inte bara är massa koder å joll som ni ser =/ 

Så därför tänke ja be er om en tjänst, att titta om ni ser footern eller om de bara är massa koder eller inget alls, å sedan kommentera å berätta för mig också då såklart :)

Så, scrolla ner, ända längst ner på hela bloggen å kika, där ska footern ligga och kommentera gärna efteråt så jag får veta, tack så mycke i förhand :)



Här är en liten minibild på footern som ska finnas läääängst ner i bloggen :)

By the way! ...

Glömde detta i det förra inlägget. Jag skrev ju över rubrikerna i ett tidigare inlägg och nu har jag fått bekräftat, de ÄR bara jag som ser rubrikerna riktigt, alltså så som jag har gjort att dom ska se ut, förstår ni?
Såhär ska stilen på texten se ut i rubrikerna, å de är såhär jag ser dom, men tydligen ingen annan :(


Jag måste försöka fixa de någon dag, för ni andra ska kunna se dom också.. =/

En annan grej som jag kom på efter att ja hade skrivit de andra inlägget va en sak som min kära far sa igår när vi va där, han brukar ju va duktig på att slänga ur sig så "snälla" kommentarer.. De har ja ju skrivit om i lite inlägg ibland. Haha :)
Men iaf, igår va ju vi där å åt efterrätt, så kom vi in på "snöka-släkten" för jag frågade hur allt detta kom till, så de fick ja förklarat, å sen sa han; "Men de syns ju på däg att du är en snök å, du har ju dom där dragen, å snök-häng-ögen".
Hahaha! Jätte roligt att få höra att man har "häng-ögen". Tack så hjärtligt pappa, tack! Hahahah :D <3

2011-11-06

Jah, då är ja igång med ett nytt inlägg igen, värst va duktig ja är och uppdaterar med jämna mellanrum nu :)

Å nu har ja äntligen lagt över bilder från kameran också! Så här kommer kronhjorten! :)



Kronhjortar finns ju inte här uppöver i landet egentligen, men dessa var ju inhängnade, tre st var det. Han stog så fint och tittade på oss när vi kom där och åkte, precis som Bambis pappa i disney filmen ni vet, men när ja skulle knäppa så började han äta ist.. =/ haha, men de blev ju ett kort iaf :D

Tidigare i veckan så for vi till bollnäs en sväng och handlade litte :) En ny hatthylla, juliga kökshanddukar, tavelhyllor och lite sånt :) Men skulle gärna åka dit igen, de är ju så mysigt med alla julsaker som finns! Måste handla mer julprylar!! :D





Igår, så var det ju allhelgona dagen, eller vad den nu heter, tycker att de är så många dagar just den här veckan.. De är ju alla helgons dag och allhelgona dagen, eller afton kanske? Jaa, ja vet inte..
Men lördag var det iaf! Å jag och Magnus var bjuden på efterrätt hos mina föräldrar, ingen middag, utan bara efterrätt :) haha, dom är ganska rolig mina päron ;)
Min mamma hade iaf gjort pannacotta, å de va faktiskt jättegott! :) Jag är ju lite kräsen av mig.. hehe. 
Bilden nedanför är pannacotta. Vanilj-pannacotta då, har sett att de finns choklad också, men vi fick vanilj så :) Min mor hade dock inte jordgubbar, hon hade björnbär, men jag var inte i farten med kameran för tillfället så jag har lånat en bild från google bara för att ni skulle få se :)



Senare gick ja till fam. Lindén och fikade med Cilla :) Å efter de tog vi en promenad, jätte skönt, de var väldigt längesen vi var ute och gick.. =/



Cillas lilla Isabel, så sööt :)



Under tiden fick jag ävet ett litet MMS från Elin och Marina :)
Tidigre under dagen, innan vi var till mina föräldrar, var jag nämligen där och hjälpte till lite, typ diskade, strök lite, sydde lite och donade på :) hehe!
Det var Halloween fest på gång där förstår ni! :) Å dom blev såå fina så :)



"Hjärterdam" hade även ett sidenband som rosett runt halsen, men de hade inte kommit dit ännu :)

Marina, om du skulle se och läsa detta, I hope you don't mind ;) Det är inte speciellt många som läser min blogg, dessutom ligger ju bilden redan ute på fejjan oxå har ja sett, där är det väldigt många fler som ser :)

De här året blev de bara joll för min del, så det slutade med att jag inte klädde ut mig.. Men nästa år, DÅ ska faan jag OXÅ klä ut mig! Ja vill, ja vill, ja vill!! :D

Torsdag

Jag har inte lagt över några bilder från kameran än, så de blir inga bilder på nån kronhjort i de här inlägget heller.. Men de kommer! Jag måste börja använda min kära kamera oftare, så man har lite bilder att lägga över när man väl ska :)

Hmm, kikade lite på min blogg skälv också nu innan ja skulle skriva detta, å då ser jag att rubrikerna på inläggen inte är i den stilen som jag har ändrat till?! Why? Jag måste försöka undersöka detta! Om ja har tur så va de bara nå joll just då, och att de ser ut som tidigare nästa gång ja tittar :) Ja hoppas ju att ni som läser ser det så som jag har ändrat till också.. =/

Vill att hallen ska vara klar nyss hellst också, men vi har ju inte ens börjat än så de är ju svårt :)
Kikade lite på rusta på nätet idag, å hittade en hatthylla som vi kanske vill ha, å jag hittade ett par lite juliga panelgardiner som jag nog vill ha! Fast ja vill ju titta på dom riktigt först, i verkligheten alltså, så nu måste vi dra te Bollnäs här nån dag! Men bara för att man vill titta på något speciellt, så finns de säkert inget av de på "den rustan" :)

Näe, nu orkar ja int' skriva nå mer, mot duschen iställe! Over and out.
RSS 2.0